Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Kripto ve NFT Yatırımcıları İçin Stark Uyarısı Verildi!

Paylaş

NFT dünyası giderek büyümekte. Bu büyüme ile birlikte kötü niyetli kullanıcıların sayısı da aynı oranda artmakta. Ayrıca NFT ve Metaerse dünyasından tüm haberleri takip etmek için NFXHaber’i takip etmeyi unutmayın. Avustralyalı kripto ve NFT yatırımcıları, yetkililer tarafından dijital varlıkları satarken vergi yükümlülüklerini unutmamaları konusunda uyarıldı. Bir yayında, Avustralya Vergi Dairesi, tüketicilere bir token satmanın kazanç vergisi alınabilir olduğunu söylemekte. Tıpkı mülk, hisse veya başka bir varlığın satışında olduğu gibi, sermaye kazancı vergisini çekebileceğini hatırlattı. NFT’ler dahil olmak üzere dijital jetonların satışına ilişkin vergiye tabi tutulabilmekte. Vergi mükelleflerinin sıklıkla hata olarak gördüğü alanlardan biri olarak görülmekte.

ATO komiser yardımcısı Tim Loh:

“Veri toplayarak, birçok Avustralyalının dijital para ve varlık alıp sattığını veya takas ettiğini biliyoruz. Bu nedenle insanların bunun vergi yükümlülükleri için ne anlama geldiğini anlaması önemli”

Loh birçok kripto paranın Terra’nın çöküşünden darbe aldığı bir zamanda konuştu. Dijital varlıklardan zarar edenler için de hatırlatma yaptı. Kripto kayıplarınızı maaşınız ve maaşınızla dengeleyemeyeceğinizi unutmayın” dedi. ATO’nun yönergelerine göre, net bir sermaye kaybının kaydedilmesi durumunda bir ayrıcalık mümkün. Vergi mükellefinin gelecekteki sermaye kazançlarında indirim hakkına sahip olduğu anlamına gelebilmekte. Ancak diğer gelirlerinden herhangi birinde değil.

ATO, son yayınında ayrıca, NFT’lerin vergi mükelleflerinin bilmesi gereken varlıklar arasında yer aldığını. Ve kâr amacıyla satılırsa sermaye kazançları vergisine tabi olduğunu vurguladı. Şubat ayında vergi dairesi, NFT’ler konusundaki tutumunu ortaya koydu ve tedavilerinin kripto para birimleriyle aynı genel ilkeleri izleyeceğini söyledi.

Kripto ve NFT Sektörü Avustralya’da Ne Durumda?

Ülkenin Hazine Bakanı Josh Frydenberg geçen yıl 800.000’den fazla Avustralyalının bir tür kripto paraya sahip olduğunu söyledi. Hükümet, sektörü dünya lideri bir düzenleyici çerçeve ile gölgelerden çıkarmaya söz verdi. Milletvekilleri kripto borsaları için bir lisanslama sistemi getirmeye çalıştı. Böylelikle bu yılın Mart ayında bir istişare başladı. Cevaplar 27 Mayıs’a kadar sonuç bulması beklenmekte.

Yine de kripto, bir senatörün bu yılın başlarında merkezi olmayan özerk organizasyonları (DAO’lar) vergi tabanına “varoluşsal bir tehdit” olarak nitelendirmesiyle, eleştirinin adil payıyla karşı karşıya kaldı ve kriptonun yatırım dolandırıcılıklarında kullanımının artmasıyla ilgili endişeler de dile getirilmekte. NFT ve kripto paralarda yatırım yaparken detaylı araştırma yapmak gerekmekte. Sizi ve yatırım yaptığınız parayı korumanıza fayda sağlamakta.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...