Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Joepegs, FTX ile Beş Milyon Dolarlık Finansman Turu Açıkladı!

Paylaş

Avalanche ağındaki bir NFT pazar yeri olan Joepegs, bu yılın başlarında şu anda feshedilen FTX Ventures ve Avalanche Foundation tarafından finanse edilen beş milyon dolarlık seed finansmanı topladığını duyurdu. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Düşüşünden Önce FTX Tarafından Finanse Edilen Joepegs

FTX, birkaç gün önce iflasın eşiğine gelmesine rağmen hala manşetlerde yer alıyor. Girişim, NFT pazarı Joepegs’i seed finansmanı olarak beş milyon dolar ile finanse etti. Geçen hafta, FTX ve bağlı şirketleri (FTX US ve Alameda Research), Binance’in iflas etmiş kripto para borsasının muhasebe defterlerindeki bir boşluk nedeniyle satın alma işleminden geri adım atmasının ardından Bölüm 11’de iflas başvurusunda bulundu.

FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman Fried, “kriptonun kötü adamı” olmasına rağmen kripto ve Web3 alanına yaptığı yatırımlarla anılmaya devam edecek. Cryptofish ve 0xMurloc takma adlarını kullanan Joepegs’in kurucu ortakları, sürekli olarak Web3’ün büyümesi hakkında vaaz verdiler. İkili, iflas eden FTX ile ilişkilerini kabul ederek, girişimin Haziran 2022’de Joepegs’e yatırım yaptığını belirtti. Ekibe göre Joepegs, borsa iflas başvurusunda bulunmadan önce fonları aldı:

“FTX Ventures’tan sağlanan finansman Haziran ayında tamamlandı ve o zamandan beri son iflas olaylarından önce FTX’ten transfer edildi.”

0xMurloc, ekibinin Web3 projelerinde başarının anahtarının, geliştirmeyi sürdürmek için yeterli fon ayırmak olduğu belirtti:

“0xMurloc, ‘Bunu oluşturmaya başladığımızda, kullanıcıların harika NFT’leri keşfetmesine gerçekten yardımcı olan bir platform sunmak için çok daha fazla platform özelliğine yatırım yapmamız gerektiğini çok hızlı bir şekilde fark ettik, bu nedenle fon toplamanın amacı bu” ‘Üstelik, kendi tarafımızda çok fazla içerik oluşturuyoruz. Bunu başlangıçta bir ihtiyacı karşılamak için yaptık. Pazar yerleri, yalnızca ekosistemdeki içerik kadar iyidir.”

Joepegs pazarı Mayıs ayında piyasaya çıktı. O zamandan beri Avalanche’ın en büyük NFT pazarı haline geldi. Yayının yapıldığı tarihte pazarda 3,4 milyon $’ın üzerinde NFT satışı ve 12.000’den fazla kullanıcı bulunmaktadır. Joepegs, şirket içi bir üretim birimine ve launchpad’e sahip olduğunu bildirdi. Toplamda, kurucular Avalanche ekosisteminde 50’den fazla proje başlattı.

FTX Yacht Club

FTX’in iflas başvurusu kapsamında, Sam Bankman Fried’in düşüşünü sergileyen bir NFT koleksiyonu tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştı. Önceki hafta, iflas eden FTX Yacht Club için NFT’ler 13.769 kez rekor seviyede işlem gördü. Bu önemli ölçüde yüksek satış rakamları, firma girişimi ve yan kuruluşlarında olanlarla taban tabana zıttır.

En pahalı SBF NFT olan FTX Yacht Club NFT, dört gün önce 1.261 dolara satılmıştır. FTX Yacht Club’ın toplam 2.129 sahibi ve koleksiyoncusu vardır. Ayrıca OpenSea’de toplam 6.969 NFT satın alınabilmektedir. Bununla birlikte FTX’in düşüşünün abartısının FTX YC’nin fiyatlarını yönlendirdiğini not etmek önemlidir. Ortalık yatıştıktan sonra koleksiyonun arz ve talep eğrisi farklı davranabilir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...