Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Japon Telekom Şirketi NTT Docomo, Metaverse Birimi Başlattı!

Paylaş

Japonya’nın en büyük Telekom şirketi olan NTT Docomo, Metaverse girişimini yönlendirecek yeni bir bölüm başlattı. Qonoq adlı birim halihazırda çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca Japon şirketinin müşterileri için genişletilmiş gerçeklik ürünlerini entegre etmeye yönelik çalışmaları bulunmaktadır. Bu kapsamda birimin, yazılım ve donanım çözümlerini araştıran ve geliştiren 200 kişilik bir kadrosu vardır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

NTT Docomo Metaverse birimini açtı

NTT Docomo Metaverse’e Giriş Yaptı!

Dünyanın dört bir yanındaki Telekom şirketleri, Metaverse ve bu dijital dünyanın müşterilerine sunabileceği yeni hizmetlerle ilgilenmektedir. 80 milyondan fazla müşterisiyle Japonya’nın en büyük kablosuz Telekom operatörü NTT Docomo, bu ayın başlarında kendi Metaverse bölümünü başlatmıştır. Ayrıca bu girişim, şirketin Metaverse sektörüne ilk hamlesidir.

Birimin adı Qonoq olarak açıklanmıştır. Ayrıca şirketin kullanıcıları ve müşterileri için yazılım ve donanım tabanlı ürünler oluşturmaya adanmış 200 kişilik bir kadrodan oluşmaktadır. Bu yeni oluşturulan birimin tahmini bütçesi 412 milyon dolar civarındadır. Ayrıca üç temel alana odaklanacağı belirtilmiştir. İlk alan, XR World adı verilen kendi dünyası aracılığıyla Metaverse deneyimleridir. İkinci alan, içerik dağıtımıyla optimize edilecek olan Matrix Stream olarak bilinmektedir. Bu alan, müşterilerin belirli bir mekan hakkındaki bilgilere ulaşmasını da sağlayacaktır. Üçüncüsü, Metaverse deneyimlerinin sürükleyici bir şekilde keyfini çıkarmak için donanım cihazlarının üretimini içermektedir.

Telekom Şirketlerinin Metaverse’e İlgisi Artıyor!

Metaverse konsepti için en büyük girişim, eskiden Facebook olarak bilinen Meta tarafından yürütülmektedir. Bazı Telekom operatörleri de bu tür hizmetleri portföylerine entegre etmenin yollarını araştırmaktadır. İspanya merkezli en büyük şirketlerinden biri olan Telefonica, İspanya’da kendi Metaverse merkezini kurmak için Meta ile ortaklık kurmuştur. Ayrıca yine aynı girişim doğrultusunda müşterilere özel Metaverse deneyimleri üretmek için Qualcomm ile ortaklık kurdu.

Başka bir Avrupalı ​​şirket olan Orange, sanal dünyada dijital becerileri öğretmek için siber uzay tabanlı bir merkez açarak Metaverse’e giriş yapmıştır. Koreli bir operatör olan SK Telecom, Ifland adlı kendi Metaverse platformunu geliştirmiştir. Ayrıca şu anda Deutsche Telekom ile ortaklık aracılığıyla platformunu Avrupalı ​​kullanıcılara açmak için yenileme sürecindedir. Bunlara ek olarak, Metaverse girişimleri her sektörde hız kazanmıştır. Şu anda yaşanan kripto kışı sebebiyle maliyetlerin daha düşük olduğu raporlanmıştır. Rapordan sonra, girişimler de bir artış yaşanmıştır. Bu durum aslında, birçok firmanın Metaverse veya Web3 alanlarını araştırdığını gösterir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...