Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

HTC VIVE ve Imversed, Gerçekçi Avatarlara Yoğunlaşıyor!

Paylaş

HTC VIVE hiper gerçekçi, etkileşimli ve sürükleyici avatarlar yaratarak avatar ekonomisini değiştirmeyi hedeflemektedir. Şirket, avatar teknolojisini Imversed’in NFT teknolojisine entegre etti. Şirketin açıklamalarına göre Metaverse’teki avatarlar, gelişmiş yüz ifadelerine ve vücut hareketlerine sahip olacak. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

HTC VIVE Avatar

HTC VIVE Metaverse Avatarlarını Güçlendirmek İstiyor!

Metaverse’ün bir yıl önce halka tanıtılmasıyla, binlerce yeni Metaverse dünyası yaratılmıştır. Bununla birlikte hem hareketler hem de görseller açısından, sanal bir dünyada avatar kullanma deneyimi, oldukça ilgi çekiyor. Bu durum video oyunlarından farklıdır. Ayrıca dijital dünyada avatarlar açısından çok az ilerleme kaydedilmiştir. Şirketler, Web3’ün uzun vadeli genişlemesini göz önünde bulundurarak çalışmalarını gerçekleştirmektedir. Buna ek olarak avatarların, kullanıcılar için aktifleştirilmiş gelir kaynakları haline gelmesi bekleniyor.

Avatarlar, orijinal filmlere, bir hayran kitlesine hatta finansal temsil yönetimine sahip olma hakkına sahip olacaktır. Bunların hepsi gelecekte mümkün olabilecek yeteneklerdir. Ancak bu geliştirmeler, çoğu Metaverse sisteminin şu anda sahip olmadığı teknik uzmanlığa ihtiyaç duyar. HTC VIVE, yeni avatar teknolojisini Imversed’ın piyasaya sürülen NFT teknolojisiyle birleştirerek, bazı önemli ilerlemeler kaydetmiştir.

HTC VIVE son zamanlarda kullanıcı etkileşimini artırmak için hareket ve yüz izleme teknolojisinin kullanımını iyileştirdiğini açıkladı. Bu, Metaverse dünyalarındaki avatarların fiziksel hareketlere ve yüz hareketlerine sahip olmasını sağlayacaktır. İyileştirmelerin amacı, gerçekliği ve etkileşimi bütünleştirmektir. Böylece avatarların gerçek insanlar gibi davranabilmesi hedeflenmektedir.

Avatarlar Metaverse’ün Ana Odak Noktası Olacak!

Avatarlar, zaman içerisinde önemli özellikler kazanacaktır. Bunların takipçi kazanımı ve 2D influencer gibi trendler yaratması beklenmektedir. Ayrıca bunun, sanal alanda dijital kişiliklerini kullanarak daha fazla gelir elde etmelerini sağlaması planlanıyor. Sanal dünyadaki yaşam, etkileşim ve sürükleyicilik üzerine kurulmaktadır.

Şirketlerin girişimine göre avatarlar, gerçek dünyada insanlarla etkileşime girebilecektir. Yer ve zaman kısıtlaması olmadan performans gösterebilecektir. Bir avatar kimliği, tüm bu işlemleri Imversed’in XRLand’inde yapacak şekilde güncellenmektedir. Ayrıca avatarlar, AR araçlarıyla gerçeğe yansıtılarak yeni bir Vtuber türü yaratılmasına olanak sağlayacaktır.

Avatarların genel olarak Metaverse’te ana odak noktası olması bekleniyor. Bunun nedeni, insanların görünümlerini istedikleri gibi güncelleyebilmeleridir. Kullanıcılar zaman içerisinde kendilerine has dokunuşlar gerçekleştirerek avatarlarını kendilerine benzetebilecektir. Ayrıca bazı teknolojilerinin biraz daha gelişimini tamamlaması, bire bir avatarlar yaratmayı mümkün kılacaktır.

Şirketler son dönemde artan talepler karşısında yeni girişimlerini duyurmaya başladı. Bu girişimler arasında Metaverse ve NFT destekli projeler bulunuyor. Bazı NFT projeleri avatarları kapsarken bazı Metaverse’ler farklı konseptler içeriyor. Bu birbirini tamamlayan teknolojilere olan ilgi, son dönemde küresel şirketlerin dikkatini çekmeyi başardı.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...