Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Helal NFT Platformu Marhaba Ortaya Çıkıyor!

Paylaş

Metaverse ve NFT sektörüne katılım her geçen gün artış gösteriyor. Tüm NFT ve metaverse haberleri için NFXHaber’i takip etmeyi unutmayın. Marhaba, Müslüman odaklı merkezi olmayan finans platformudur. Şeriat düzenlemesine uyumlu kalırken, karşılıksız tokenler için “dünyanın ilk” sertifikasyonunu tasarladı. NFT’nin bastıkları, İslami düzenleme altında neye izin verildiğini tanımlayan bir Arap fikri olan “Helal”e uygun olup olmadığını öğrenmek için sanat eserini eleştiren bir Şeriat yönetim kuruluna gönderilmekte.

MRHB kurucusu ve CEO’su Naquib Mohammed yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

NFT tabanlı helal uygunluk sertifikalarının doğası, helal finansal sistem sektöründeki acil bir ihtiyacı doldurmakta. Yer sertifikaları sahteciliği yaygın veya özellikle helal yemek işinde doğrulanması zor.

Yöntem, NFT girişimlerinin bir Şeriat yönetim kuruluna sunulmasını gerektirir. Panel daha sonra sanat eserinin Şeriat Mevzuatına uygunluğunu eleştirir. Kurulun genel bakışına giren NFT’ler “Helal sertifikalı” hale geliyor. Bunun yanı sıra; Helal NFT’ler, web3 için İslami bir danışma platformu olan Sharia Specialists LTD tarafından sertifikalar alır.

Marhaba Gerçekten Merkezi Olmayan mı?

Marhaba kendisini çok merkezi olmayan bir varlık olarak görüyor. Bununla birlikte, “Şeriat uyum uygulama yönetim kurulu”nun kullanılması Defi özerkliği ile ilgili sorunları beraberinde getirmektedir. Şeriata uygun yöntemler ile ortaya çıkartılan bu sistemde Marhaba denetleyici bir rol oynayacak.

Şüphesiz, belirli bir dizi protokol içindeki maddeleme ve işlemler gibi kesin unsurları yönetiyoruz. Ancak şeriat grubu tarafından hemen denetlenir ve merkezi olmayan unsurlar tavizsiz kalmakta.

Muhammed ek olarak, laik olmayan kaygıların yanı sıra, helal uyumlu NFT’lerin temellerinin İslam’a uymayan birçok kişi için bile kabul ettiği söylenmekte. Oysa MRHB, Şeriat Mevzuatının altında, “özellikle Müslümanları anımsatan etik bilincine sahip bireyler için yapılmış” bir Defi hizmetleri ekosistemi oluşturmaya devam ediyor.

Genel bakış açısından Marhaba’nın aşması gereken mali engel ne olursa olsun; İslam topraklarında Defi için epey bir şey başardılar. 2021’de Marhaba, bir ön dex sağlama (IDO) kapsamında 5.5 milyon dolar topladı. O zamandan beri, Sahal olarak adlandırılan ve Polygon ile birlikte 14 şirketle ortaklık yapan bir kripto helal cebi başlattı.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...