Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Güney Kore’den Metaverse Kararı

Paylaş

Güney Kore hükümetinin Metaverse gibi gelişen teknolojilere artan ilgisi, diğer ülkeleri de teşvik ediyor. Popülaritesi her geçen gün artan Metaverse dünyasına Güney Kore hükümetinden yatırım kararı çıktı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Metaverse kararı

Güney Kore Hükümetinden Metaverse Kararı

Kripto konusunda sıkı bir düzenleyici rolü üstlenen Güney Kore, Metaverse konusunda büyük adımlar atıyor. Hükümet, çeşitli Metaverse projelerine doğrudan 223,7 milyar won (yaklaşık 177,1 milyon dolar) yatırım yapacağını açıkladı. Güney Kore, gelişmekte olan Metaverse teknolojisine yatırım yaparak bu alanda adım atan ilk ulusal hükümet olacak. Yatırım, gelişmekte olan teknolojilere yatırım yapma amacıyla kurulan Yeni Dijital Anlaşma programı kapsamında gerçekleşecek. Bu program, ülkenin Lim Hyesook liderliğindeki Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanlığı tarafından yönetiliyor. Hyesook yaptığı açıklamada hükümetin Metaverse teknolojisinde liderliği ele geçirme konusundaki isteğini belirtti. Ayrıca Metaverse’ü potansiyeli belirsiz haritalanmamış dijital bir kıta olarak adlandırdı.

Son edinilen bilgilere göre ulusal fon, ilk etapta vatandaşların çeşitli devlet planlarına erişmesi için kullanılacak. Ayrıca hizmetlerine sanal olarak erişmesine de olanak tanıyacak metropol düzeyinde bir Metaverse platformu oluşturmak isteniliyor. Güney Kore hükümetinin Metaverse teknolojisine artan ilgisiyle ilgili raporlar ilk olarak, şubat ayında gelmişti. Ayrıca aynı dönemde iki büyük market devi müşteri deneyimini geliştirmek için platformlarını Metaverse ve yapay zeka ile başlattığını duyurdu.

Güney Kore, teknolojik olarak sürekli güncel ve ileri seviyede kalmaya çalışan bir ülkedir. Ayrıca henüz yeni denilebilecek blok zinciri teknolojisini de teşvik etmek için cesur adımlarda bulunuyor. Diğer ülkelerle kıyaslanınca örnek teşkil edecek devlet daireleri için blok zinciri kullanım örnekleri sunan ilk hükümetler arasında yer alıyor.

Yakın zamanda gerçekleşen Dünya Ekonomik Forumu (WEF) 2022’nin ana gündem maddelerinden biri Metaverse’tü. Uzmanlar Metaverse’ün çeşitli alanlarda insanlığa yardımda bulunabileceğini düşünüyorlar. İnsanların bizzat kendilerinin bulunması gereken ama neredeyse imkansız olan görevlerde yardımcı olabileceğini ve tıbbi kurtarma operasyonlarında hayati önem taşıyacağı görüşünü bildiriyorlar. Gelişen Metaverse dünyasında sınırları kimse tahmin edemiyor. Oyunlardan, konserlere hatta ordunun geliştirilmesine kadar uzanan bu dünya, her zaman gelişime açık kalacaktır.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...