Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Goblintown NFT Projesi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Paylaş

Goblintown NFT projesi Goblin Town’daki kripto pazarlarıyla birlikte daha iyi bir zamanda piyasaya çıkamazdı. Çirkin goblinleri içeren ve temasını bu yönde geliştiren NFT projesi yalnızca iki gün önce Web3 alanına giriş yaptı. Bunun yanında, şaşırtıcı bir biçimde OpenSea’da en popüler ikinci koleksiyon olmayı başardı. Öyle ki koleksiyon, yazım sırasında, henüz iki günlük olmasına rağmen 4.392 ETH’lik bir işlem hacmine sahipti. Çirkin goblin NFT’lerinin taban fiyatı ise 0,59 ETH civarındaydı. NFXhaber olarak Goblin Town NFT nedir, kim yarattı gibi soruların yanıtlarını sizin için derledik.

Goblintown nedir?

Başlangıç ​​olarak Goblintown, Goblin Town içerisinde yaşayan ve her türden çirkin yaratığı içeren bir koleksiyondur. NFT koleksiyonu içerisinde 10.000 adet benzersiz NFT yer alır. NFT’ler, troller, ejderhalar, sihirbazlar, sivrisinekler gibi çeşitli öğeleri içerir. Bunun yanında, Pixelmon Metaverse içerisindeki Kevin karakteri de koleksiyonda bulunmaktadır.

Goblin #8995
Goblin #8995

Her Goblintown NFT’si, koleksiyon içinde 12’si 1’de 1 oranında benzersiz özellikler ve nitelikler ile birlikte gelir. Bunlardan biri, dün 1,03 ETH (yaklaşık 2.084 dolar) karşılığında satılan Goblin#8995’dir. İsteyen kullanıcılar, Rarity Sniper’daki en çirkin ve en pahalı Goblin’lere göz atabilmektedir.

Goblintown NFT koleksiyonu
En nadir Goblintown NFT’leri

Goblintown’u kim yarattı?

Goblintown NFT’lerin yaratıcılarının hepsi anonim olduğu için bu sorunun yanıtını asla bilemeyeceğiz. Kurucuların çoğu, bir notta NFT projesinin ilk aşamasında anonim kalacağını açıkladı. Bunu göz önünde bulundurarak, OpenSea’da NFT koleksiyonunu yaratanın Goblin Kralı olduğunu biliyoruz.

Goblintown’un yol haritasında neler var?

Bu sorunun cevabı için Goblintown’ın resmî web sitesine baktık. Buna göre projenin, korkunç topluluğu için NFT faydası, yol haritası veya bir Discord sunucusu yok. Bu bakımdan projeyi bir Goblin yönetiyor gibi duruyor. Neyse ki, tüm Goblintown NFT’leri CC0 ile lisanslıdır. Yani NFT koleksiyonunun tamamı için hiçbir telif hakkı saklı değildir. Böylece NFT sahipleri, benzersiz Goblin’lerini istediği şekilde ticarileştirme hakkına sahiptir.

Yuga Labs
Goblin Town, Yuga Labs’ın gizli projesi mi?

Goblintown neden bu kadar popüler hale geldi?

Birkaç neden var, ancak bunlardan biri projenin Yuga Labs’a ait olduğu yönündeki söylentilerden kaynaklanıyor. Yukarıdaki grafikten de görebileceğiniz gibi, Yuga bu yıl gelir kanallarından biri olarak Goblinlerden bahsetti. Bu nedenle, birçok kişi Goblintown’ın aslında Yuga Labs’ın gizli projelerinden biri olduğunu düşündü. Ancak, durumun böyle olması muhtemel değil.

Goblintown NFT koleksiyonu, Twitter’da yaygın olan ayı piyasası söylentilerinden beslendi. Twitter’daki NFT meraklıları haftalarca Goblin Kasabası’na giren pazarlarla dalga geçti. Ancak, dalga amaçlı olan bu paylaşımlar, koleksiyonun Twitter’da bir hype yaratmasını sağladı. Öte yandan, bu goblinler, benzersiz bir şekilde çirkinler. Ancak çirkin olmaları, bu NFT projesinin popülerleşmesini engellemez. Aslında, Goblintown hayranlarına göre çirkinlik, mevcut olarak NFT alanındaki yeni güzellik.

Dahası, bu NFT’ler ilk etapta basıma açıktı. Günümüzde birçok yeni NFT’nin kolayca bin dolardan fazlaya mâl olabileceği göz önüne alındığında, Goblintown NFT koleksiyonu yeni başlayanlara, alana girmeleri için düşük maliyet avantajını sundu. Bunu göz önünde bulundurarak, Goblintown NFT projesinin arkasındaki ekibin gelecekte bir yol haritası veya herhangi bir NFT aracı ile gelip gelmeyeceğini sadece zaman gösterecek. Goblin Kralı’nın bir gün Goblinleriyle buluşmaya hazır olup olmadığını görmek de ilginç olacak. O zamana kadar, Goblin Town’dan gelen bu vatandaşlar NFT dünyasında gürlemeye hazırlanıyor.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...