Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

FINA, Sporcuları NFT ile Ödüllendirecek!

Paylaş

Yenilikçi ve yeni bir dijital deneyim yaratmak isteyen FINA, 19. Dünya Şampiyonası’nda rekor kıran sporculara NFT hediye edecek.

FINA (Federation internationale de natation) yani Uluslararası Yüzme Federasyonu, yenilikçi yaklaşımıyla gündeme geldi. Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin de desteklediği FINA; Macaristan’ın Budapeşte şehrinde düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda rekor kıran sporcuları alışılagelmişin dışında bir şekilde ödüllendirecek.

19. FINA Dünya Şampiyonası Budapeşte 2022’de bireysel rekor kırmayı başaran sporcular öncelikle 50,000 ABD Doları para ödülü alacak. Ancak sporcuların ödülleri bununla sınırlı olmayacak. Ayrıca federasyon, rekor kıran sporculara kişiselleştirilmiş NFT’ler hediye edecek.

Bu fikir doğrultusunda federasyon; Budapeşte merkezli dijital sanatçı Krizbo ile iş birliğine gitti. İş birliği neticesinde Krizbo, sporucuların rekor anlarını anlatan kişiselleştirilmiş NFT’ler yaratacak. Bir başka deyişle sanatçı, rekor anlarını benzersiz dijital kupalara dönüştüecek ve bunun için bir illüstrasyon kullanacak. Ek olarak bu dijital sanat çalışması bir NFT olarak basılacak ve özel bir defter vasıtasıyla sporculara aktarılacak.

FINA Başkanı Husain Al-Musallam: “Rekor Kırmak Çok Özel!”

Bu sıra dışı ödüllendirme konseptinin ardından FINA Başkanı Husain Al-Musallam bazı açıklamalar yaptı. Al-Musallam; dünya rekorunu kırma anının bir sporcunun kariyerindeki en özel anlardan biri olduğunu söyledi. Ayrıca Başkan Al-Musallam şunları ifade etti:

19. FINA Dünya Şampiyonası’ndaki sporcu başarılarını FINA Reform Komitesi’nin tavsiyesi üzerine uyumlu ve kalıcı bir şekilde yakalamak için en son dijital teknolojiyi kullanmanın heyecanını duyuyoruz. Ayrıca Bu konsepte öncülük eden ilk uluslararası federasyonlardan biri olmaktan mutluluk duyuyoruz.

19. Dünya Şampiyonası’nda rekor kıran sporcular bugün (25 Haziran) bugün ödüllendirilecekler. Ödül töreni, Budapeşte’de bulunan ve 5.000 kapasiteye sahip Duna Arena’da gerçekleşecek. Sporcular, bu törenle kendileri için özel hazırlanan NFT kupalarını alacaklar.

FINA’nın Amacı Teşvik!

Bununla birlikte Krizbo ile yapılan proje; FINA’nın inovasyonu teşvik etme ve dünyanın dört bir yanındaki yeni nesle su sporlarıyla bağlantı kurma projelerinin de bir parçası. Ayrıca federasyonun belirttiğine göre bu proje; FINA’nın sporcular, antrenörler ve federasyonlar ile devam eden dijital iş birlikleri kurma stratejisiyle de tam uyumlu.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...