Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Facebook Meta, Fiziksel Metaverse Ürünlerini Satmaya Başladı

Paylaş

Web3 alanı oldukça rekabetçidir. Son dönemde bu alana yeni girenler, iz bırakmak için çeşitli hamleler yapıyor. Bu kapsamda Facebook Meta, yeni müşteriler çekmeye çalışıyor.

Kullanıcılar ve şirketler ürünlerini Web3 alanını anlamlandırmaya çalışarak oluşturuyor. Sektör, son birkaç aydır sürekli bir büyüme halinde ve Facebook Meta, bu alandaki en başarılı şirketlerden biri. Meta, mevcut kullanıcıları platformuna döndürmenin zor bir iş olabileceğini biliyor. Bu nedenle şirket, müşterileri çekmek için yeni bir hamle yaptı. NFXhaber olarak, sizin için derledik.

Facebook Meta, gerçek dünyada metaverse mağazası açtı

Meta, mevcut müşterilerin peşinden gitmek yerine yeni bir müşteri sınıfı yaratmayı amaçlıyor. Facebook, kısa süre önce Web3 ürünlerini satmak için ilk fiziksel mağazasını açtı. 1.500 metrekarelik bu fiziksel mağaza, sarı raflarda 3 ana ürün sergiliyor. Mağaza hakkında konuşan Meta Store Başkanı Martin Gilliard şunları söyledi:

“Mağaza, tüketicilerin bizimle etkileşime geçebileceği başka bir nokta oldu. Bu mağazadan öğreneceklerimiz, bunlardan daha fazlasını yapmaya devam edip etmeyeceğimize karar vermemizi sağlayacak. Her bakımdan çeşitli bilgiler öğreniyoruz. Ancak asıl amacımız, bir hikâye anlatmak ve tüketiciden geri bildirim almak.”

Bir sonraki büyük teknolojik sıçramayı yapmak için, bir şirketin geri adım atması gerekir. Ayrıca, tüketiciyle etkileşim kurmak ve duyarlı hale getirmek için daha geleneksel bir strateji de kullanmak mümkün.

Fiziksel Meta mağazası neleri içeriyor?

Facebook Meta, kendisine hayal edilemez başarı ve zenginlik getiren iş modelinden yavaş yavaş uzaklaşıyor. Şirket, reklam destekli bir sosyal ağ olma günlerini geçmişte bıraktı. Bundan böyle Facebook, metaverse endüstrisi için donanım sağlayan bir teknoloji şirketi olmaya hazırlanıyor.

Daha önce de belirtildiği gibi, Meta şu anda şirketin Burlingame, California şehrinde bulunan Reality Labs Genel Merkezinin yakınında 1.500 metrekarelik bir mağaza işletiyor. Burlingame, San Francisco şehir merkezine oldukça yakın.

Mağazada müşteriler, Quest Two sanal gerçeklik başlığının keyfini çıkarabiliyor. Ayrıca VR başlığı, sanal gerçeklik için sayısız kullanım örneğini daha iyi anlama imkânı tanıyor. Öte yandan, mağazada oldukça önemli bir başka ürün yer alıyor. Müşteriler, Meta Ray Ban akıllı gözlükleri ile fotoğraf çekebiliyor ve sosyal medya hesaplarında paylaşabiliyor.

Tüm bunlara ek olarak Facebook Meta, dünya çapında sevdiklerimizle iletişimimizi basitleştireceğine inandığı bir görüntülü arama cihazı olan Portal’ı da mağazada sergiliyor.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...