Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

En Pahalı NFT Sıralamasına Giren Eserler!

Paylaş

NFT, blok zinciri teknolojisi kullanılarak depolanan benzersiz ve değiştirilemez veri birimleridir. Hatta tüm şekil ve boyutlarda gelirler, en yaygın olanları koleksiyon, dijital sanat , etkinlik biletleri ve oyun içi para birimidir. Bu sanal varlıkların bazıları milyonlarca dolara satılıyor. En pahalı NFT eserlerinin ne olduğunu ve ne kadara satıldığını öğrenmek için NFXHaber okumaya devam edin.

En Pahalı NFT Listesi

  • 15. Beeple’dan Crossroad / 6.6 Milyon Dolar

Bu parça, 2020 başkanlık seçimlerine bir yanıt olarak tasarlanmakta. Ayrıca eski Başkan Donald Trump’ın karnının üzerinde düz bir şekilde yattığını söylenmekte. Ve vücudunun her yerine aşağılayıcı kelimelerle grafiti çizdiğini gösteriyor. Seçim sonucuna bağlı olarak değişmesi beklenmekteydi. Fakat dijital sanat eseri, Şubat 2021’de Nifty Gateway marketplace aracılığıyla 6,6 milyon dolara satılmakta.

  • 14. Larva Labs’tan CryptoPunk 8857 / 6.63 Milyon Dolar

“CryptoPunk 8857”, New York yazılım şirketi tarafından piyasaya sürülmekte. Bu NFT 88 Zombie Punk’tan biridir ve etkileyici bir yatırım getirisi örneğidir. Decrypt’in bildirdiğine göre, Eylül 2021’de 2.000 Ethereum için satın alındı. Ardından 6.63 milyon dolar değerindeydi. En son Mayıs 2018’de 1.717 dolara satılmaktaydı.

  • 13. XCOPY / 7,09 Milyon Dolar

Decrypt’in bildirdiğine göre, bu “ölüm, distopya ve ilgisizlik” araştırmasının bedelidir. Ayrıca Snoop Dogg’un takma adı Cozomo de’ Medici ile satın aldığı düşünüldüğünde, geçen Şubat ayında ödenen 174.000 dolardan Aralık 2021’de 7.09 milyon dolara fırladı.

  • 12. Dmitri Cherniak’tan Zil #109 / 7.12 Milyon Dolar

“Ringers #109”, Art Blocks platformunda oluşturulan Ethereum tabanlı bir projedir. Satın almadan önce koleksiyoncunun stil seçimine göre rastgele üretken bir parçadır. 6.89 milyon dolara satın alabileceğiniz NFTGates’teki mevcut listeye göre, ortaya çıkan parça statik bir görüntüdür. Hatta bir 3D model veya etkileşimli bir deneyim olabilmekte.

CryptoPunk Hegomonyası

  • 11. Larva Labs’tan CryptoPunk 7804 / 7.57 Milyon Dolar

Görünürde, “CryptoPunk 7804”, Larva Labs tarafından üretilen diğer pikselli yüzler gibi görünmektedir. Ancak yakından bakarsanız, onu benzersiz yapan bazı özelliklere sahiptir. Ünlü Alien Punk, küçük gölgeler, öne bakan bir şapka ve ağzında bir pipo sporu yapıyor. Mart 2021’de 7.57 milyon dolara satılmaktaydı.

  • 10. Larva Labs’tan CryptoPunk 3100 / 7.58 Milyon Dolar

Bu noktada, bu listede bir CryptoPunk daha olması sizi şaşırttı mı? Bu parça, yüksek bir fiyat etiketi için satılan dokuz Alien serserisinin üçüncüsü. Onu benzersiz kılan özelliği mavi ve beyaz kafa bandıdır. “CryptoPunk 3100” 7.58 milyon dolara satıldı ve 140,9 milyon dolara yeniden listelendi.

  • 9. Larva Labs’tan CryptoPunk 5577 / 7.7 Milyon Dolar

Compound Finance CEO’su Robert Leshner’ın, kovboy şapkası takan bir Ape Punk olan bu NFT’nin alıcısı olduğu düşünülüyor. Bu yılın başlarında, 7,7 milyon dolar değerinde olan 2.501 Ethereum’a satıldı.

  • 8. Larva Labs’tan CryptoPunk 4156 / 10.3 Milyon Dolar

Benzinga’ya göre 4156 sayısı, o sırada 10.315.300 dolar değerinde olan 2.500 ethereum’a satılan bandanalı bir Ape Punk. Satış Aralık 2021’de kapandı.

  • 7. Tron tarafından Tpunk #3442 / 10.5 Milyon Dolar

Decrypt’e göre, içerik oluşturucuların çalışmalarından para kazanmalarına yardımcı olmak için oluşturulan Tron blok zinciridir. Fakat bu CryptoPunk nakavtını yarattı ve Tron’un kurucu ortağı Justin Sun’a sattı. Ayrıca Decrypt, Sun’ın “NFT’yi blok zincirindeki çizimleri simgeleyen Tron tabanlı bir projeye bağışladığını” bildirdi.

  • 6. Larva Labs’tan CryptoPunk 7523 / 11,75 Milyon Dolar

Larva Labs, “CryptoPunk 7523” gibi on binlerce piksel sanat koleksiyonu karakterini piyasaya sürmesine rağmen, bu parça şimdiye kadarki en pahalı parçalardan biri. Ayrıca Geçen Haziran ayında Sotheby’s müzayedesinde 11.75 milyon dolara satılmıştı. Hatta bu Alien Punk, çağa ayak uydurmak için örme bir şapkaya, bir küpeye ve tıbbi bir maskeye sahiptir.

En Pahalı CryptoPunk

  • 5. Larva Labs’tan CryptoPunk 5822 / 23,7 Milyon Dolar

Larva Labs tarafından üretilen bu Alien Punk NFT, 23.7 milyon dolar değerinde olan 8.000 ethereum’a satıldı. Aynı alıcı, 99.9 ETH karşılığında başka bir Punk satın aldı – mevcut döviz kurunda 327,19$’a eşdeğer bir pazarlık.

  • 4. Beeple’dan ‘Human One’ — 28.9 Milyon Dolar

Beeple olarak bilinen sanatçıya, Christie’s’in geçen Kasım ayında açık artırmada sattığı ilk NFT çalışması için setleri ahşap ve metalden yapılmış dört ekranlı bir kutuda birleştirmesi için ilham verdi. Hatta ekranlar, henüz tam olarak çözemediği bir hikayeyi anlatmak için oluşturulan bir avatar Beeple’ı sürekli olarak gösteriyor. Böylelikle Beeple, Christie’s’e “İnsan Bir”i ömür boyu sürecek bir proje olarak gördüğünü söyledi. Hatta onu düzenli olarak güncelleyecek ve koleksiyonculara yıllar geçtikçe yeni anlamlar bulabilecekleri bir parça sağlayacak.

En Pahalı NFT Listesinin Zirvesi!

  • 3 Pak’tan Watch / 52,7 Milyon Dolar

Bir NFT için ikinci en yüksek fiyat, WikiLeaks’in kurucusu Julian Assange ve Pak olarak bilinen sanatçının Assange’ın yasal savunmasını desteklemek için yarattığı ortak bir proje için 52.7 milyon dolar oldu. Ayrıca Assange’ın hapishanede geçirdiği günlerin sayısını izleyen dijital bir sayaçtan oluşan çalışma, Wired’e göre AssangeDAO olarak bilinen blok zinciri tabanlı bir aktivist kolektif tarafından satın alındı. Fakat Decrypt, Pak’ın satın alma fiyatını Assange’ın yasal faturalarını dengelemek için Wau Holland Stiftung Moral Courage Project’e bağışladığını bildirdi.

  • 2. Beeple’dan “Everydays: The First 5000 Days” — 69.3 Milyon Dolar

Yakın zamana kadar, Beeple şimdiye kadar satılan en pahalı NFT rekorunu elinde tutuyordu. Fakat The New York Times’ın haberine göre, 2007’den beri hazırladığı 5.000 dijital sanat eserinden oluşan bir kolaj olan “Everydays: The First 5000 Days” adlı eseri, Christie’s tarafından çevrimiçi bir müzayedede 69.3 milyon dolara satıldı. Bir dijital sanat eseri için şimdiye kadarki en yüksek fiyat o zamandı. Daha da fazlasını ödeyeceğini söyleyen Vignesh Sundaresan, diğer adıyla MetaKovan tarafından satın alındı. Hatta Decrypt’e göre Sundaresan, Tron’un kurucusu Justin Sun’a 9 milyon dolardan fazla teklif verdi.

  • 1. Pak’tan ‘The Merge’ — 91.8 Milyon Dolar

Pak’ın bu listedeki ikinci çalışması, dünyanın en pahalı NFT eseri olarak en üst sırada yer alıyor. Bu, 48 saatlik bir süre boyunca her altı saatte bir artan fiyatlarla “kitlesel birimler” halinde satılan, siyah bir arka plan üzerinde üç kütle veya nokta içeren açık bir sürümdür. “Clock” gibi, “The Merge”in de birden fazla sahibi var.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...