Hong Kong merkezli Hanson Robotics tarafından geliştirilen robot Sophia’ya 2017 Ekim ayında Suudi Arabistan vatandaşlık verdi. Dünyada vatandaşlık alan ilk robot olan Sophia, yeni nesil teknolojilere ayak uydurdu. Sophia NFT koleksiyonunu çıkardı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.
Sophia NFT Koleksiyonu
Robot Sophia, “Baby Singularities” adlı NFT koleksiyonunu OpenSea’de piyasaya sürdü. Robot Sophia’nın Twitter’da yaptığı duyuruya göre, OpenSea’de NFT koleksiyonu Baby Singularities adıyla yayınladığını duyurdu. Ayrıca Sophia, bu projede sanatçı Percy Lau ile iş birliği yaptı. Koleksiyonda 9 bebek Sophia var. Bununla birlikte NFT sahiplerine özel olarak Sophia’nın yapay zeka ve metaverse’lerine premium erişim hakkı verecek. Taban fiyat olarak, yatırımcıların cüzdanında en az 0,09 ETH bulunması gerekiyor. Sanatçılar Sophia NFT koleksiyonuna talebin gittikçe artacağını söyledi. Her gün yeni bir alanda kendini ispatlayan NFT’ler tekrardan odak noktası olmaya başladı.
Sophia’nın önceki NFT iş birlikleri yakın zamana kadar toplamda milyonlarca sayıda sattı. Ayrıca Baby Singularities NFT’lerinin alıcılarına Sophia’nın AI ve metaverse’lerine premium erişim verilecek olması yatırımcıları çekiyor. Üstelik geleceğe yönelik yatırım yapmak isteyen kullanıcılar koleksiyonu yakından takip etmeye başladı.
Son olarak, Sophia’nın metaverse’i (SAOS), makinelerin “uyanmaya” başladığı 2042 yılını keşfeden sinematik bir bilim kurgu hikayesine dayanan NFT tabanlı bir oyun ortamı ve pazar yeri olarak başlayacak.
Sophia’nın İlk NFT Projesi Değil!
Sophia, geçtiğimiz yıl Mart ayında 688.888 dolara bir NFT portresi sattı. Yapılan açıklamalara göre Sophia, bu eseri 31 yaşındaki İtalyan dijital sanatçı Andrea Bonaceto ile birlikte yarattı. Ayrıca satılan NFT “Sophia Instantiation” başlıklı ve Bonaceto’nun portresinin Sophia‘nın dijital resmine dönüşümünü gösteren 12 saniyelik bir MP4 dosyası halinde satın alındı. Üstelik Sophia tarafından boyanmış fiziksel bir sanat eserini de mevcut. Geçtiğimiz yıl açıklamalarda bulunan Sophia,
Sophia’nın yaratıcısı David Hanson, açık artırmada teklif verilme hızına çok şaşırdığını dile getirdi. “Beklediğim şey tam olarak bu değil.” Sonuç olarak toplumun ve tüketicilerin dijital ürünlere bakışında değişim yaşadığı aşikar. Bunun bizi sürüklediği yer etkileyici.