Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Dövme Endüstrisi, NFT Alanına Genişliyor!

Paylaş

NFT’ler dövme endüstrisi çalışması için para kazanmayı en üst düzeye çıkarmak için seçenek olmaktadır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Dövme Endüstrisi

Dövmeler, kültürel dönüşümleri ve teknolojik değişimleri aşan binlerce yıldır dünya çapında evrensel bir fenomen olmuştur. Sanat gelişmeye devam ettikçe, giderek daha dijital hale gelen dünyada geçerliliğini korumak amacıyla NFT alanına adım attı.

Dövme endüstrisinde Bang Bang olarak bilinen Keith McCurdy, dövme kültürünün değerlerini yıkıcı teknolojilerle birleştirmeyi uman sanatçılardan biridir. Ayrıca farklı ışık koşullarında belirip kaybolan yeni bir tür yeniden yazılabilen dövme mürekkebi kullanılıyor.

Bang Bang, geçtiğimiz beş yıl içinde Colorado Üniversitesi’ndeki bilim adamlarının fotokromik mikrokapsüllerden yapılan bir dövme mürekkebi geliştirdiğini söyledi. Teknolojiyi, dövme kültürünün bireysellik arzusuyla NFT’lerin kanıtlanabilen benzersizliği arasında köprü kurmanın bir yolu olarak görüyor. Haziran ayında, ilk yeniden yazılabilen dövmeyi bire bir NFT olarak 100 Ethereum (ETH) veya o sırada yaklaşık 100.000 dolar olarak sattı. McCurdy, yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:

“Dijital kimliğimiz gelecekte çok önemli hale gelecek. Bugün fiziksel kimliğimizden daha önemli olabilir. Dijital dünyada bireyselleşmek ve kendi kimliğini tanımlamak en iyi yaptığımız şeydir. Ayrıca bunda sonsuz paralellikler ve fırsatlar var.”

Dövme endüstrisi Web3’e bağlamak için çalışan bir başka şirket de Indelible’dır. Bu, sahiplerin yeni dövmeler çizerek ve mevcut profil resmi (PFP) NFT’lerine ekleyerek IP haklarını kullanmalarına izin verir. Ayrıca Indelible’ın kurucusu Mike Amoia, şunları söyledi:

“NFT sahipleri her zaman IP’leriyle para kazanmaya veya farklı şeyler yapmaya çalışıyorlar. Ayrıca IP’nize ünlü dövme sanatı koyarak para kazanmanın ve hatta IP’nizden eğlenmenin gerçekten ilginç bir yolu olduğunu düşünüyoruz.”

NFT Neden Bu Kadar Popüler?

Aynı zamanda bir yatırımcı olan Amoia, iki yıl önce bu fikri ortaya attı. Bununla birlikte dövmeleri NFT’lerle birleştirmenin henüz keşfedilmemiş potansiyeline odaklanan kendi girişimini finanse etmeye karar verdi. Projenin ilk PFP karakter koleksiyonunun dövme sanatçıları Mike Rubendall, Matt Skinny ve Bj Betts tarafından imzalanacağını söyledi. Amoia, şunları kaydetti:

“Bütün topluluklar bunun gibi projeleri benimsemeli ve sonra tam tersi çünkü hepimiz birbirimize yardım ediyoruz. Projem ne kadar başarılı olursa, diğerlerine de yardımcı oluyor çünkü daha fazla insanın bunun ne olduğunu anlamasını sağlıyor.”

NFT’ler özgünlüğü bir blok zincirinde doğrulanabilen, benzersizlik ve değiştirilemezlik gibi özelliklere sahip dijital nesnelerdir. Sınıflandırılabilecekleri birkaç kategori vardır. Ancak en çok sanat, müzik ve blok zinciri tabanlı video oyunları olarak görünüyorlar. NFT’ler büyük müzayede evlerinde on milyonlarca dolara satılan dijital tokenlerle sanat dünyasını ele geçirdi.

Doğrulanmış Pazar Araştırması, 2030 yılına kadar NFT pazarının 231 milyar dolarlık değere ulaşacağını tahmin ediyor. Önümüzdeki sekiz yılda sektörün yıllık %33,7 oranında bileşik büyümesi bekleniyor. Müzik, filmler ve spor, NFT’lerin yüksek talep gördüğü birçok endüstri arasındadır.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...