Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Doğa İçin NFT! Okyanus Çöplerini Temizlemek İçin NFT Fonları Devrede

Paylaş

Birçok işletme için sürdürülebilirlik bir yan projedir. Ancak Michael tarafından kurulan Dubai merkezli bir firma olan Oceans and Us‘ın hedefi bu. Ancak bu yeşil iş, yalnızca dünyamızın gelecekteki sağlığıyla ilgilenmiyor. Oceans and Us, nakit olarak alınıp satılamayan 10.000 tokenden oluşmakta. Ayrıca yeni bir kripto para birimi oluşturarak fon yaratmayı amaçlıyor. NFT sektöründe boy göstererek bu fonları toplamak ilk hedef.

NFT, sanat, müzik ve video oyunları gibi çevrimiçi hazineleri temsil eden bir tür dijital varlıktır. Kripto para birimlerine izin veren teknolojiyle aynı olan blok zinciri tabanlı bir özgünlük sertifikasına sahiptir. Seas and Us, kripto topluluğunda VESA olarak bilinen NFT sanatçısı Vesa Kivinen ile dünya okyanuslarını temizlemeye yardımcı olmak için 1,2 milyon dolar toplamak için işbirliği yapıyor.

Oceans and Us’ın yaratıcısı Joel Michael, Arab News ile yaptığı özel röportajda şöyle söyledi:

İklim değişikliği konusunda çok tutkulu bir sanatçı ve deniz mercanlarıyla çok fazla çalışma yapıyor. Bu işbirliğinin amacı toplumu bir araya getirmek ve sanatı bir iletişim aracı olarak kullanmaktır. Bir NFT satın almak, tüketicilere yatırım yapmak ve katılmak için uygulamalı bir yöntem sunmakta.

Doğa İçin Sürdürülebilirlik!

Buradaki fikir, bir NFT edinen kişilerin ek avantajlardan faydalanabilmektedir. Oceans, BAE’de çevre dostu ürünler üreten veya satan 100 firma ile işbirliği yapmayı planlıyor. Bir NFT satın alan veya sahibi olan herkes indirimler veya diğer avantajlar elde eder.

Michael ise şöyle söyledi:

Sürdürülebilirlik bir ekosistemdir ve NFT’ler bir ağ geçidi gibidir. Her şey halka açık olan blok zincirinde. böylece para yatıran herkes nereye gittiğini görebilmekte.

Oceans ile ABD ve Katar Dünya Kupası’ndan sorumlu kişiler arasındaki müzakerelerde ilerleme kaydetti. Aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri’nde lider bir perakendeci olan Landmark Group ile erken görüşmelerde bulunmakta. Lider moda markası Splash için bir giysi girişimi için Landmark Group ile işbirliği yapmayı planlıyor. Yeşil işletme aynı zamanda bir finansman aracı olarak tokenini piyasaya sürmeyi planlıyor. Amaç, denizleri temizlemek için bir teknenin inşa edilebilmesi. Ayrıca fon ve farkındalık yaratmaktır. Marakeb Technologies, Sharjah merkezli bir şirkettir. Abu Dabi hükümeti şirketin yüzde 30’unu kontrol ediyor. Teknenin ilk seferinin Temmuz 2022’de yapılması planlanıyor.

Markeb ise konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

böyle bir durumda BAE denizlerinde yangın çıkarabilecek tekneler yapma yeteneğine sahip ve onlarla birlikte, gemide insan olmadan yapması gereken her şeyi yapabilen bir tekne inşa etmek için çalışıyoruz. Bütün işi rüzgar, güneş veya kinetik enerjiyle yürütmek gibi yeni fikirler bulmamıza yardımcı olacak birini arıyoruz.

Okyanus Temizliği İçin NFT

Projenin bir sonraki hedefi, tekne fikirlerini sunmak için etkinlikler, seminerler düzenlemek. Ayrıca her biri için fon oluşturmaktır. Yarışma Ağustos 2022’de başlayacak ve kazananlar 60 gün sonra açıklanması beklenmektedir. Hedef, 2023’te Dubai’deki BM İklim Değişikliği Konferansı’ndan önce tekneyi resmi hale getirmek. On yıldan fazla bir süredir sürdürülebilirlik sektöründe çalışan Michael,

Orta Doğu iklim değişikliği alanında çok fazla baskı yapıyor ve en güçlü şekilde faydalı sonuçlar görüyoruz. Önceki on yıl boyunca Avrupa komuta altındaydı, ancak şimdi her şey Orta Doğu’ya doğru ilerliyor.

Sürdürülebilirlik Körfez bölgesinde önemli bir odak noktasıdır. Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, karbon emisyonlarını azaltmak için bir fon ve yenilenebilir enerji projeleri için 10,4 milyar dolar toplama hedefiyle geçen yılın sonlarında Orta Doğu Yeşil Girişimi’ni başlatmakta. Michael ayrıca Mısır’da gerçekleşen COP 27’nin ve kısa süre sonra Dubai’de COP 28’in olumlu sonuçlarını da ele aldı.

İşleri daha ekolojik bir şekilde yürütmek isteyen 350 CEO’dan oluşan bir grup olan Green Tech Alliance, Michael’ı bölgeden sorumlu tutmakta. Girişimci, son on yılını başlangıç ​​ve risk sermayesi alanında sürdürülebilirliğe odaklanarak geçirdi. Oceans and Us, bu yaz ilk kez sahneye çıkacak, sürücüsüz bir tekne üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Çeşitli konumlarda faaliyet gösteren on çalışandan oluşan küresel bir kadroya sahiptirler.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...