Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Dikkat! OpenSea’da Yeni NFT Dolandırıcılığı Tespit Edildi

Paylaş

Metaverse ve NFT sektörüne katılım her geçen gün artış gösteriyor. Tüm NFT ve metaverse haberleri için NFXHaber’i takip etmeyi unutmayın. OpenSea’de çalışan yeni bir NFT dolandırıcılığı bulunmakta. Bu dolandırıcılık Skills Of Arcade üzerinden gerçekleşmekte. Bu NFT koleksiyonunun yasal olmadığı iddia edilmekte. Bu yüzden onunla temastan kaçınmakta fayda görülmekte. Bu dolandırıcılıkla ilk karşılaşanlardan biri Twitter kullanıcısı JonnieKing oldu. Ayrıca NFT konusunda hemen sorumluluk sahibi olarak topluluğu uyardı. Son dönemlerde genelde KYC üzerinden yapılan dolandırıcılara bir yenisi eklenmekte.

NFT Dolandırıcılığı Yapan Koleksiyon Skills Of Arcade 

Şu anda OpenSea’de bu NFT’lerden 61 tanesi var. Hatta bunlar 271 kullanıcıya gönderildiği iddia edilmekte. Cüzdanınızda bir tane alırsanız, etkileşimde bulunmayın veya herhangi bir teklifi kabul etmeyin. Bu, insanların açgözlülüğünü besleyen yepyeni bir istismar gibi görünmekte. Size Skills Of Arcade NFT’yi airdrop ile bırakarak başlar. Ardından, bilgisayar korsanları bir süre sonra size büyük bir WETH teklifi gönderecek. Teklifi tıklarsanız, onlara cüzdanınızdaki her NFT üzerinde tam erişim ve kontrol sağlar. Tabii ki, böyle bir teklif aldığınızda, sizi şok edecektir. Hatta dolandırıcılar kafanızı karıştırıp kabul etmeniz için sizi kandırmak isterler. Sonuçta elinizde bedavaya aldığınız bir ürünü çok büyük paralara geri almak isteyen biri var. Bunun karşılığında teklifi kabul etmeniz durumunda tüm birikiminizi kaybedebilirsiniz.

OpenSea, Kodu Herkese Açık Hale Getiriyor!

Son zamanlarda, OpenSea kodunu tamamen halka açık hale getirdi. Bunun olumlu ve olumsuz etkileri olduğu açıktır. Başkalarının kodu iyileştirmesine ve daha güvenli hale getirmesine yardımcı olur. Bununla birlikte, insanlara kodda açıklar bulma ve onu kullanma fırsatı da sunabilmekte. Skills Of Arcade NFT dolandırıcılığı, benzer şekilde çalışan birçok kişinin ilki olabilir. Son olarak, her zaman en son NFT güvenlik haberlerini ve kılavuzlarını takip ettiğinizden emin olun. Bu yüzden bilmediğiniz ya da tanımadığınız kişiler tarafından gelen ürünlere sahip olmak konusunda dikkatli olmalısınız. Bunun dışında sadece böyle değil KYC doğrulamalarınızı da korumanız gerekmektedir. NFT ve kripto piyasaları büyümeye devam ettikçe kötü niyetli kişi sayısı da doğru orantıda artış göstermekte.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...