Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

DeadFellaz Nedir?

Paylaş

DeadFellaz nedir? DeadFellaz, Ethereum Blockchain üzerine inşa edilmiş, profil fotoğrafı olarak kullanılmak üzere oluşturulmuş bir NFT koleksiyonudur. Bu makalede DeadFellaz nedir, ne sunar, nasıl alınır gibi soruların yanıtlarının yanı sıra, projenin yol haritasına da değineceğiz. NFXhaber olarak, sizin için hazırladık.

DeadFellaz nedir?

Betty ve Psych isimli bir çift tarafından tasarlanan DeadFellaz, Ethereum ağı üzerinde barındırılan bir NFT koleksiyonudur. Koleksiyon, çizgi film tarzında tasarlanan çeşitli zombi çizimlerini içeren NFT’lerden oluşmaktadır. NFT’ler, sosyal medya ve çeşitli oyunlarda profil fotoğrafı olarak kullanılma amacıyla tasarlanmıştır. Toplam 10 bin adet NFT’den oluşan koleksiyon, ERC-721 akıllı sözleşmesini kullanmaktadır. ERC-721 ile geliştirilen varlıklar, benzersiz olma özelliğine sahiptir. NFT vb. bu varlıkların yerini bir başka öğe ile doldurmak mümkün değildir.

Fellaz koleksiyonu içerisindeki zombiler, 300 benzersiz özelliğin rastgele bir şekilde kombine edilmesiyle oluşturulmuştur. Koleksiyon içerisindeki NFT’ler cinsiyet, yüz hatları, göz yapısı, vücut yapısı ve kıyafet gibi özelliklerle birbirinden ayrılmaktadır. Birçok koleksiyonun aksine, zombi NFT’leri kendi başlarına nadir değildir. Özelliklerin kombinasyonu ile nadir hale gelirler. Nadir NFT’ler, çok daha yüksek fiyat etiketlerine sahiptir.

Sharon Osbourne gibi ünlü kişilerle ortaklık kuran koleksiyon, 13 Ağustos 2021 tarihinde piyasaya sürülmüş ve 0,025 ETH karşılığında basılmıştır. Kullanıcılar, tarafından yoğun talep gören zombi koleksiyonu, satışa çıktığı gün tükenmiştir.

DeadFellaz ne sunmaktadır?

Proje, DeadFellaz koleksiyonunu çıkarmasının ardından yeni Deadfrenz koleksiyonu için kolları sıvadı. Ekip, ilk iş olarak zombi hayvanlardan oluşan 13 bin adet benzersiz NFT’yi içeren bir koleksiyon yayınladı. Ayrıca Zombi sahipleri, bir Deadfrenz oluşturmak için kullanılan Lab Access Pass isimli bir bilet aldı. Kullanıcılar, bu bilet ile Deadfrenz NFT’lerini ücretsiz bir biçimde bastı. DeadFrenz’in ölü hayvan NFT’leri, 13 tür ve 1400 özelliğin rastgele seçilimi ile oluşturulmuştur.

Projenin Decentraland metaverse’de Deadzone 13 adlı devasa bir arsası bulunmaktadır. Bu arsaya yalnızca Fellaz NFT sahipleri erişebiliyor. Bunun yanında proje, Sandbox, NFTWorlds ve Nifty Islands metaverse’lerinde arazilere sahip. Hatta bu varlıklar üzerine fikir geliştiren ekip, var olan NFT koleksiyonlarının 3 boyutlu voksel versiyonları üzerinde çalışıyor. 3D NFT’ler yayınlandığında kullanıcılar, zombi NFT’lerini avatar olarak metaverse evrenlerine taşıyabilecek.

Son olarak proje, topluluğun yönetime katılmasını sağlamak için bir merkeziyetsiz özerk organizasyon (DAO) üzerinde çalışıyor. DAO yayınlandığında NFT sahipleri, platformun yönetimine katılabilecek ve oylarıyla koleksiyonlara yön verebilecek.

DeadFellaz nasıl alınır?

DeadFellaz satın almak için ETH sahibi olmanız gerekiyor. Ayrıca Ethereum ağının yerel kripto para birimi olan ETH, çoğu kripto para borsasından alınabiliyor. ETH alan kullanıcılar, varlıklarını MetaMask gibi bir Ethereum cüzdanına aktarabilmektedir. Ek olarak OpenSea gibi Ethereum tabanlı bir NFT pazarına da üye olabilmektedir. Tüm bu işlemleri eksiksiz gerçekleştiren NFT severler ise OpenSea hesaplarına MetaMask cüzdanlarını bağlayarak NFT’leri satın alabilmektedir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...
Önceki İçerik
Sonraki İçerik