Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

CryptoPunks NFT, 210 ETH Zarara Satıldı

Paylaş

NFT ve kripto dünyasında yaşanan skandalların ardı arkası kesilmiyor. Skandallara bir yenisi de bugün eklenen olay tüm NFT dünyasını şaşırtan cinsten. Geçtiğimiz gün  CryptoPunks NFT, sahibi tarafından büyük oranda zararına satış gerçekleştirdi. Hem de tamı tamına 210 ETH zarar ile satışı tamamlandı. F18FCE adlı nickname’ye sahip olan bir OpenSea kullanıcısı yaklaşık 7 ay önce 265 Ethereum karşılığında aldığı CryptoPunk #273 adlı NFT’yi geçtiğimiz gün yalnızca 55 Ethereum’a sattı. Zararına satan kullanıcının ortalama olarak 600 bin dolar bir zararı olduğu tahmin edilmekte.

CryptoPunks NFT Neden Zararına Satıldı?

CryptoPunks, NFT dünyasının neredeyse en popüler NFT’leri arasında yer almakta. Fakat tarihin en pahalı NFT satışlarının ardından CryptoPunks’lar son zamanlarda zararına satış yapılmakta. Bu zararına satış serisi 2022 yılında giderek artış göstermekte. Zararına satılan son 10 CryptoPunks NFT’si aynı koleksiyoncuya aitti. Peki neden zararına satış gerçekleştiriliyor? CryptoPunks NFT’lere artık alıcı bulunmuyor mu? Piyasa analistlerini şaşırtan bir durum daha var. Koleksiyon, birkaç nadir özelliği de içermekte. Örneğin, avatar NFT’nin büyük tonları ve ileriye doğru bir kapağı vardır. Tüm CryptoPunks koleksiyonlarının %5’inden azı bu özellikleri paylaşmakta. Son zamanların büyük trendi NFT’ler arasında zararına satılan onlarca NFT’den sadece biri.

CryptoPunks NFT’leri Artık Değersiz Mi?

NFT tarihine damgasını vuran ilk projelerden birisi kuşkusuz ki CryptoPunks NFT’dir. Bu popülaritesinin ardından Yuga Labs, projeyi kendi bünyesine geçirdi. Bunun bir neden olarak ise tüm CryptoPunks NFT sahiplerine ayrıcalıklı ticari haklar sunmasından kaynaklanmakta.

Her ne kadar zararına satılan CryptoPunks NFT sayısı giderek artış gösterse bile kaybolan ticaret hacmi arasında göze çarpan NFT’ler arasında CryptoPunks yerini almaya devam ediyor. Hatta satış hacimlerine göre yapılan listelemede ilk 20 NFT koleksiyonu arasında hâlâ yer almakta.

Hacimlerin büyük oranda düşmesine karşılık tarihin en pahalı NFT’si 2022 yılında satılmıştır. Satılan nadir NFT 8 bin Ethereum karşılığında satılmaktaydı. Alan koleksiyonerin aldığı tarihte karşılığı 23 milyon dolardı. Fakat hiçbir fiyat düşüşü yaşamasa bile bu NFT, ETH’de yaşanan değer kaybı nedeniyle şimdiden 5.5 milyon dolara yakın zarar etti.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...