Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

CryptoPunks İki Saat İçinde 5.75 Milyon XRP Çekti!

Paylaş

2017 yılında Ethereum blok zincirinde piyasaya sürülen ilk NFT koleksiyonlarından birine CryptoPunks adı verilmiştir. Bu nedenle Larva Labs kurucuları Matt Hall ve John Watkinson, bir deney olarak 10.000 ayrı avatar oluşturma fikrini ortaya attı. Bugün birçok kişi CryptoPunks’ı en büyük ve en önemli NFT koleksiyonu olarak görüyor. 2 Kasım’da XRPL’nin “CryptoPunks” NFT koleksiyonunda iki saatten kısa bir sürede 5.75 milyon XRP işlem gördü. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

XLS-20 Lansmanı XRP Ticaretini Artırıyor

Dün XRP Ledger için yoğun bir gündü. Uzun zamandır beklenen yeni standart XLS-20 ile aynı gün piyasaya sürülen XPUNKS koleksiyonu, şu anda ünlü CryptoPunks’ın XRPL eşdeğeridir. XLS-20 NFT satış lansmanı sırasında en popüler ve aranan varlıktı.

Aynı zamanda onXRP borsasında, yeni XPUNKS ve bazı ek XLS-20 NFT’ler basılmıştır. İstatistikler, ticaretin başlamasından sonraki ilk saatte XRP işlem hacminin 1,4 milyon dolara eşdeğer üç milyona ulaştığını gösteriyor. Hacim daha sonra sadece iki saat içinde yaklaşık üç milyon XRP veya 2.63 milyon dolar arttı.

Rakamlar, NFT XLS-20 satışlarının Reddit’teki en son NFT satışını geçtiğini gösteriyor. Ayrıca geçtiğimiz ay, biraz fazla dikkat çeken Cardano (ADA) NFT’nin aylık istatistiklerinin dörtte birini aştılar. Bununla birlikte 10.000 XRPL Punk’tan yalnızca 728’i şu anki düşük XRP 2.750 fiyatından satılmıştır.

onXRP CEO’su ve XPUNKS geliştiricisi Kaj Leroy, XRP Ledger’ın NFT pazarında en az üçüncü bir oyuncu olma potansiyeline sahip olduğuna inanmaktadır. Leroy’a göre XRP Ledger, önümüzdeki birkaç ay içinde kolayca tırmanıp mevcut seviyesini geçebilir.

XLS-20: XRPL’de NFT’lerin Daha Verimli Oluşturulması

31 Ekim’de XRP blok zincirinin XRP Defteri (XRPL), yeni XLS-20 NFT standardını desteklemek için güncellenmiştir. Ripple’ın kurumsal strateji başkan yardımcısı Emi Yoshikawa’ya göre akıllı sözleşmeler kullanmadan NFT’leri basitçe yayınlama yeteneği, ana avantajlarından biri. Ethereum (ETH) ve EVM özellikli zincirler için kullanılan geleneksel standartlara kıyasla daha esnek görünmektedir. Bu nedenle bir geliştirici olarak, NFT’leri karmaşıklık olmadan çalıştırma yeteneğine sahip olacaksınız. Ayrıca akıllı sözleşmelerin güvenlik risklerinden de korunacaksınız.

Ayrıca finans kurumlarının uluslararası para transferleri için de XRP Ledger kullandığını ekliyor. Ona göre, yaklaşık 10 yıllık operasyonda hiç ağ arızası yaşamamış, ölçeklenebilen kurumsal düzeyde bir zincirdir. Ayrıca NFT gönderebildiği için bazıları kurumsal kullanım için mükemmel olduğunu söylüyor. Ripple’ın CTO’su David Schwartz ise daha önemli özelliklere işaret ediyor. Bunlar, ikincil dağıtım işlem oranının bir kısmını derhal iade eden otomatik ücretleri ve protokol düzeyinde standartlaştırılmış varlıkların ortak mülkiyetini içerir.

Crytopunks Guinness Dünya Rekorları’na Giren İlk NFT Koleksiyonu

Blok zinciri, en son baskısında bir CryptoPunk içeren Guinness Rekorlar Kitabı tarafından tanınmaktadır. Web3’ü açık şekilde temsil eden NFT, CryptoPunk #5822’dir.

Nitekim Guinness Rekorlar Kitabı’nın son yayını, ansiklopedisine “CryptoMania” başlıklı yeni bir bölüm ekledi. Son on yılın ünlü kriptografik olayları bu bölümde bulunabilir. Sürüm ayrıca NFT’leri Bitcoin’i erken altcoinleri ve kripto para birimi kayıtlarını da kapsar.

Bu, bugüne kadarki en pahalı CryptoPunk satışıdır. Aslında NFT CryptoPunk #5822, 8.000 ETH’ye satmıştı. Etkinlik, pazarın yılın zirvesine ulaştığı Şubat 2022’de gerçekleşti. Hatırlatma olarak CryptoPunk #5822, mavi bandana takan bir uzaylı tarafından resmedilmiştir. Bu dijital varlığın sahibi Chain CEO’su Deepak Thapliya’dır.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...