Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

CryptoArte NFT Nedir?

Paylaş

Cryptoarte, Sebastián Brocher tarafından yaratılan NFT koleksiyonudur. NFXHaber olarak bu makalede CryptoArte nedir sorusuna yanıt vereceğiz. Bununla birlikte koleksiyonun mevcut fiyatına ve nasıl alınacağına da değineceğiz.

CryptoArte NFT Nedir?

Cryptoarte, Sebastián Brocher tarafından yaratılan ve 2018 yılında piyasaya sürülen bir NFT koleksiyonudur. Proje, renkli ve benzersiz resimlerinin temeli olarak Ethereum blok zincirinin tarihini kullanıyor. Her NFT’nin, Ethereum blok zincirindeki karması ile eşleşen belirli bir resmi temsil etmete. Koleksiyondan ilk basılan NFT, Ethereum’daki 0-53 bloklarının hash’iyle eşleşir, blok 0, Ethereum blok zincirindeki ilk bloktur. Herhangi bir sanat eserinin sahipleri, NFT’lerinin 8k çözünürlüklü dijital görüntülerini indirebilmekte. Ayrıca cryptoarte.io’dan imzalı baskılar sipariş edebilmektedir.

CryptoArte koleksiyonu şu anda 9.895 benzersiz, tek baskı resimden oluşmakta. Her resim, şekiller, renkler, süslemeler ve daha fazlasının anlamlı bir kombinasyonu aracılığıyla Ethereum blok zincirinin 576 ardışık bloğunu temsil eder. Resimler, halka açık Ethereum blok zinciri bilgilerinin matematiksel olarak dönüştürülmesiyle oluşturuldu. Bu nedenle koleksiyon, çeşitli veri noktaları ve istatistikleri renkli tablolara yansıtarak Ethereum blok zinciri geçmişini gösterir. Blok madencileri, her blokta bir şekil veya simge ile temsil edilmekte Şekilleri benzersizdir ve tüm koleksiyon boyunca sabit kalır.

Bazı madenciler çok nadirdir, yalnızca bir blok kazmışlardır. Tek bir resimde görülebilirken, diğerleri çok aktif ve yaygındır, birçok blok çıkarmıştır ve hemen hemen her resimde görülebilmekte. Madenciler Galerisi, koleksiyondaki tüm madencilere göz atmanıza ve benzersiz şekillerini ve ayrıntılı istatistiklerini görüntülemenizi sağlar. Bloklar ayrıca arka plan rengi, madenci rengi ve farklı sinyalleri kodlayan şeffaflık ayarları gibi başka özelliklere de sahiptir. Her resimde ayrıca, madenci simgesinin “ggold” bir kenarlık taktığı vurgulanmış bir bloğa sahiptir. Vurgulanan blok numarası ve boyama numarası ilişkisi okuyucuya basit bir matematik alıştırması olarak eklemiştir.

CryptoArte NFT’nin Amacı Nedir?

NFT projesinin ana amacı; çok yönlü bir sanat formu ve merkeziyetsiz uygulama oluşturmak için Ethereum ağını deterministik bir dönüşümle harmanlayan üretken bir sanat koleksiyonudur. Resimlerin benzersiz sanatsal ve hesaplamalı yönlerini parçalayarak sanatın kendisine odaklanmak.

CryptoArte NFT’nin Fiyatı Nedir?

Projenn dört farklı koleksiyonu halihazırda OpenSea’de farklı fiyatlar işleme açıktır. OpenSea verilerine göre CryptoArte NFT, şu anda 9,9 bin NFT ile 0,11 ETH taban fiyatıyla işlem görmektedir. Projenin toplam ticaret hacmi 6,0 ETH ile dikkat çekerken koleksiyona sahip olan kişi sayısı 3,5 bin.

CryptoArte NFT Nasıl Alınır?

Koleksiyonları satın almak isteyen yatırımcılar ilk önce OpenSea’de hesap açmalı. Opensea’de kullanacakları Metamask gibi bir dijital kripto para cüzdanına sahip olmalıdır. Sonrasında ödeme işleminde kullanmak üzere bir miktar Ether almalı. Ardından bu Ether’i (ETH) dijital kripto para cüzdanına aktarmalı. Son adımda ise kullanıcının dijital cüzdanını OpenSea’ye bağlaması gerekmektedir. Bağlantı kurulduktan sonra kullanıcı, dilediği NFT’yi seçerek kolayca satın alma işlemini gerçekleştirebilmektedir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...