Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Coolman Universe Nedir?

Paylaş

Coolman Universe nedir? Coolman Universe, bir pusula ile evrende seyahat eden kedi benzeri Spesh isimli karakterlerden oluşan bir NFT koleksiyonudur. Bu makalede Coolman Universe nedir, nasıl alınır gibi merak edilen soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. NFXhaber olarak, merak eden okurlarımız için hazırladık. Gelin koleksiyonu birlikte inceleyelim.

Coolman Universe nedir?

Coolman Universe, sanatçı Coolman’s Coffeedan tarafından, Ethereum ağı üzerinde oluşturulan bir NFT koleksiyonudur. Bununla birlikte koleksiyon, bir sörf tahtası ve bir pusula ile evrende seyahat eden kedi benzeri bir karakter olan Spesh etrafında inşa edilmiştir. 10 bin adet ERC-721 Spesh NFT’sinden oluşan proje, popüler NFT koleksiyonları arasında yerini almıştır. ERC-721, Ethereum ağı üzerinde NFT vb. benzersiz dijital varlıkların oluşturulması için kullanılan bir akıllı sözleşmedir. Bu sözleşme ile oluşturulan NFT’ler ERC-721 tokenleri olarak adlandırılmaktadır. Ek olarak kullanıcıların, NFT’leri üzerinde bazı sahiplik haklarına sahip olmalarına olanak tanımaktadır.

NFT’ler 3 farklı metaverse dünyasına entegre etmeyi hedefler. Bu dünyalar; Halka şeklindeki Donut World, Dinozorları ve kemikli arazileri içeren Dino World ve boş ofisler ile içi boş sokaklardan oluşan Wall Street Wasteland’dir.

Coolman’s Universe ne sunmaktadır?

Mevcut olarak Coolman Universe NFT’leri, rakip koleksiyonlara göre daha az fayda sunmaktadır. Kullanıcılar, NFT’lerini staking gibi DeFi hizmetlerine erişemez ve metaverse’lerde avatar olarak kullanamaz. Ancak ekip, Spesh’ler için kıyafet ve aksesuar gibi çeşitli ürünler çıkararak zaman içerisinde koleksiyonun yeni avantajlar kazanabileceğini gösterdi. Projenin yaratıcısı Coolman’s Coffeedan koleksiyonu şöyle tanımlıyor:

“Çok uzak olmayan bir gelecekte, markamın The Simpsons, Adventure Time veya Hello Kitty tarzında herkesin bildiği bir isim olmasını istiyorum. Bunu istememin nedeni basit; bu beğeni düzeyi, nihai hedefime ulaştığım anlamına gelecek; mümkün olduğu kadar çok kişinin yüzünü güldürmek.”

İnsanların yüzünü güldürmeyi amaçlayan projenin yol haritasında en iddialı hedef, üç farklı dünyaya NFT’lerin entegrasyonunu içermektedir. Buna göre kullanıcılar, NFT’leri ile çeşitli oyunlara katılabilecek. Ayrıca yakın zamanda çıkarılan kıyafet ve aksesuar NFT’leri ile koleksiyonun nadirliği yeni bir boyuta taşınmıştır. Bunun sonucunda Nadir giyim NFT’lerini üzerinde taşıyan Spesh’ler çok daha yüksek fiyatlara satılmaktadır.

Coolman Universe nasıl alınır?

Coolman Universe koleksiyonunun 10 bin adet olarak belirlenen toplam arzının tümü basıldı. Bu nedenle koleksiyon, OpenSea gibi ikincil NFT pazarlarında işlem görüyor. OpenSea üzerinden NFT almak için ise ETH’ye ve Ethereum cüzdanına sahip olmanız gerekiyor. ETH, kripto para borsalarından alınabilmektedir. Bununla birlikte Ethereum cüzdanı alanında ise MetaMask gibi popüler uygulamalarda bulunmaktadır. ETH satın alıp cüzdanlarına transfer eden kullanıcılar, cüzdanlarını OpenSea hesaplarına bağlayarak Spesh NFT’leri satın alabiliyor.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...