Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Coinbase, Web3 Kullanıcı Adları Oluşturmak İçin ENS ile Anlaştı!

Paylaş

Dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri olan Coinbase, kullanıcı adları oluşturmak için Ethereum Name Service (ENS) ile bir ortaklık açıkladı. Coinbase, yeni ortaklığın kullanıcıları arasında Web3’ün benimsenmesini artırmasını hedeflemektedir. Ayrıca iki şirket arasında gerçekleşen duyuru dışında, ENS kullanıcıları önemli ölçüde artış yaşamaktadır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Coinbase ENS ile anlaştı

Coinbase ve ENS, ‘cb.id’ Kullanıcı Adları için Anlaştı!

Coinbase ve ENS arasındaki yeni ortaklık, benzersiz cb.id kullanıcı adları oluşturacaktır. Daha da önemlisi, bu alan adlarını bütün kullanıcılar talep edebilecektir. Ayrıca eski kullanıcılar, süreci basitleştirmek için mevcut .eth adreslerini yeni Coinbase ID sistemine kolayca bağlayabilecektir.

Şirket Twitter üzerinden açıklama yaptı. Ensdomains açıklamasında, ‘ENS ve Coinbase güçlerini birleştirdi. Web3’ü daha erişilebilir hale getirme misyonumuzla uyumlu olarak, talep edilmesi ücretsiz bir Web3 kullanıcı adı olan cb.id kullanıcı adları oluşturmak için Coinbase ile ortaklık kurduk. Mevcut .eth adresleri, Web3 dijital kimliğinizi sorunsuz bir şekilde işleyecektir. Ayrıca oluşturmak için mevcut adları birbirine bağlayabileceksiniz’ yazdı.

Açıklamayla beraber, bir cb.id kullanıcı adına sahip olmanın yararı, kullanıcıların artık merkezi olmayan bir dijital Web3 kimliği oluşturabilmeleridir. Coinbase ve ENS arasındaki ortaklık, Web3’ü milyonlarca Coinbase kullanıcısı için daha erişilebilir hale getirecektir.

Web3 ve kripto para biriminin dünya çapında benimsenmesindeki temel sorunlardan biri, rastgele sayı ve harflerden oluşan 42 karakterli adreslerdir. Bu, yeni başlayanlar için çok zorlayıcı bir süreçtir. Ayrıca insanlar bir işlem sırasında adresi yanlış yazarlarsa sorunlara neden olmaktadır. ENS ve Coinbase, basit bir kişiselleştirilmiş tanımlama sistemi sunarak bunu çözmek istemektedir. Ethereum Name Service şu anda oldukça popülerdir. Ayrıca birçok yatırımcı bunun Blockchain adreslerinin geleceği olduğunu savunmaktadır. Geçen hafta, Shark Tank yatırımcısı Matt Higgins , 50.000 dolara bir ENS alan adı satın almıştır.

ENS eth.link’i Geri Aldı!

Ethereum Name Service (ENS) ana şirketi True Names Ltd, Arizona’daki bir ABD mahkeme kararıyla eth.link alan adının kontrolünü yeniden kazandı. True Names daha önce bir web alan adı kayıt hizmeti olan GoDaddy hakkında mahkemeye şikayette bulundu. Bununla beraber davada, Dynadot ve Manifold Finance adlı diğer iki şirketin de ad geçmiştir.

Mahkeme kararına göre, mahkeme başkanı John J. Tuchi, True Names’in konuyla ilgili geçici tedbir talebini kabul etti. True Names, daha önce GoDaddy’yi, kaydın süresinin dolmasına izin vererek ve öncekinin kaydı yenilemesini önleyerek eth.link alan adının sahipliğini haksız yere sonlandırmakla suçlamıştı.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...