Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Clone X Nedir?

Paylaş

Clone X, Nike’ın yeni sahibi olduğu RNTFT şirketi tarafından piyasaya sürülmülştür. NFXHaber olarak Nike’ın NFT sektöründeki bu ilk koleksiyonunu inceledik. Clone X, Ethereum blok zincirinde oluşturulan metaverse etkleşimi için tasarlanan ve algoritmalar tarafından oluşturulan 20.000 3D karakterinden oluşan bir NFT koleksiyonudur. Projenin destekçilerinden olan RTFKT adlı stüdyo, Nike dahil tüm dünyada övgüler toplamıştır. Stüdyo, NFT spor ayakkabıları ile ünlü bir dijital NFT stüdyosudur. Proje, ayrıca çeşitli projeler başlatmak için bazı tanınır isimler ile ortaklık kurdu.  Murakami, en yeni ve en tanınan ikondur.

Takashi Murakami İle İşbirliği

Murakami, gözler, giysiler, kasklar, ağız ve diğer önemli karakter özellikleri dahil olmak üzere NFT vücut parçalarına katkıda bulunmuştur. Böylece, koleksiyona sanatsal dokunuşunu kazandırdı. Koleksiyon, başarılı Crypto Punks koleksiyonundan da ilham almıştır. Ve CloneX ekibi, tıpkı Punk’lar gibi koleksiyoncu öğeleri dönüştürülebilen nadir öğeler üretmeyi amaçlamaktadır. CloneX karakterlerine teknik olarak ‘3D manipüle edilmiş modeller’ de denilebilmektedir. Bu da sahiplerin bunları oyunlarda, kameralarda ve hatta toplantılarında AR filtreleri olarak kullanabileceği anlamına gelmektedir.

10.000 avatardan oluşan ilk parti, mevcut RTFKT koleksiyoncularına 2 günlük bir ön satışla sunulacaktır. Ardından diğer 10.000 karakterlik koleksiyon halka sunulacaktır. Murakami, bu proje ile iş birliği yapmadan önce, Louis Vuitton ve Kanye West gibi dünyaca ünlü diğer ünlü isimler ve markalar ile ortaklık yaptı.

Murakami, Clone X projesini Instagram’da tesadüfen keşfetti. Ve oradan NFT’lerin potansiyeliyle büyülendi ve şirketin ekibiyle iletişim kurmaya başladı. Farklı geçmişlere sahip olmalarına rağmen Murakami ve Clone X projesi, sürükleyici kreasyonlar için aynı tutkuyu paylaştı.

Nike’ın NFT dünyasına girmeye ve büyüyen potansiyelini keşfetmeye büyük ilgi duyduğuna dair söylentiler iyice artmıştır. 13 Aralık’ta Nike, artırılmış gerçeklik, blok zinciri ve dijital varlıklar konusundaki uzmanlığını keşfetmek için bir şirket satın aldı. Bu şirket Clone X projesini piyasaya süren RTFKT şirketidir. Bu haberden sonra yatırımcılar, RTFKT ile ilgili varlıkların fiyatlarının artmasını bekleyerek CloneX NFT’lere akın etti. CloneX’in değeri, duyurudan önce sadece 3 ETH değerindeydi ancak hızlı bir şekilde yükseldi. Fiyatı haberin ardından 6 ETH’ye yükseldi.

Clone X Nasıl Satın Alınır?

İlk adım olarak OpenSea’den kendinize bir hesap oluşturun.

Ardından, NFT satın almak için gaz gibi ilgili ücretleri de karşılayacak kadar hesabınıza ETH bakiyesi yükleyiniz.

OpenSea’de listelenen yüz binlerce NFT’nin arasında kolay bulmanız için koleksiyonlara bakınız.

Ardından, ETH’yi bir web3 cüzdanına aktarın. En popüler web3 cüzdanından biri olan MetaMask’ı kullanabilirsiniz.

Son olarak satın almaya karar verdiğiniz NFT’yi ‘Şimdi Satın Al’ butonuna tıklayın. Opensea, size işlem maliyetleriyle birlikte toplam tutarı gösterecek. Ve satın aldıktan sonra gelen işlem onayı ile artık sizde bir NFT sahibisiniz.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...
Önceki İçerik
Sonraki İçerik