Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Çin Mahkemesi, NFT’lerin Sanal Mülkler Olduğunu Söyledi!

Paylaş

Çin mahkemesi, NFT’leri sanal mülk kategorisine ait benzersiz dijital varlıklar olarak nitelendirdi. Tanım, NFT’lerin yasal niteliklerini belirlemek zorunda olduğu bir olayda oluşturulmuştur. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

NFT’ler Çin Yasalarına Göre Korunmalı

Mahkeme, NFT’lerin çevrimiçi sanal mülk olarak sınıflandırılması ve korunması gerektiğine karar verdi. NFT dijital koleksiyonları değer, kontrol edilebilirlik ve kıtlık gibi diğer özelliklerin nesne özelliklerine sahiptir. Ayrıca ağ sanallığı teknolojisi, sanal ağ özelliğininkiler gibi benzersiz özelliklere sahiptirler. Bununla birlikte sanal ağ özelliğinin bir parçasıdırlar.

Her Şeyi Başlatan Dava

Bu yılın Şubat ayında Huangzhou şehrinde bulunan bir dijital teknoloji şirketi, e-ticaret platformları aracılığıyla bir NFT dijital koleksiyon Blind Box’ın sınırlı miktarlarda da olsa satılacağını ileri süren bir acele satın alma duyurusu yayınladı. Bu duyuru erken satış süresi, fiyat ve sınırlı satın alma miktarı gibi satış ayrıntılarını içerir. Daha sonra satın alma kanalının QR kodunu eklediler.

Duyuru cep telefonu numarası ve gerçek adın doldurulması gerektiğini ve her cep telefonu numarasının yalnızca bir kez çekilebileceğini belirtti. Platform, yanlış kişisel bilgiler içeren ve gerçek ad doğrulaması olmayan siparişleri ortadan kaldıracaktır. Ayrıca geçersiz siparişler için geri ödemeleri zorunlu hale getirecek şekilde ayarlanmıştır.

Bu davada davacı olan Wang, dijital teknoloji şirketi tarafından e-ticaret platformu üzerinden satılan NFT Dijital Koleksiyon Blind Box’ı kaptığını, kişisel bilgilerini ve cep telefonunu aldıktan sonra 999 yuan alacaklarını iddia ediyor.

Ancak şirket, malları beklendiği gibi Wang’a teslim etmedi ve bu nedenle Wang, sözleşmeyi yerine getirmeyerek meşru haklarını ihlal ettiği için şirkete dava açtı.

Dijital teknoloji şirketi savunmasında, kullanıcıların dijital koleksiyonları yakalamak için eklenti yazılım kullanmasını engellemek için şirketin e-ticaret platformunun ürünlerin satışına başlamadan önce bir ön duyuru yaptığını ve önlemleri açıkça belirttiğini savundu.

Platform, Wang tarafından sağlanan kimlik numaraları ve telefon numaralarının eşleşmemesi nedeniyle Wang’a geri ödeme yapmıştır. Ayrıca bu nedenle, belirlenen anlaşmaya göre sözleşme feshedilmiştir. Bay Wang, geri ödemeyi kabul etti ve Digital Blind Box satılmıştır.

E-ticaret Kanunu

Bu senaryoda, burada yer alan işlem internet bilgileri aracılığıyla yapılmaktadır. Ayrıca NFT’ler ağın sanal özelliğinin bir parçası olan bir sanal ağa aittir. Bunu akılda tutarak, bu tür bir işlemin internet bilgileri aracılığıyla dijital ürünlerin satılması ticari faaliyeti olduğu anlamına gelir. İnternet bilgileri bir e-ticaret kategorisine aittir ve “e-ticaret yasası” ile düzenlenmelidir.

NFT dijital tahsilat operatörlerinin sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetme hakkına sahip olduğu bu iki taraf arasındaki uyuşmazlığın geçerliliği ve yasallığı ile ilgili olarak, endüstri uyum ihtiyaçları, yasal düzenlemeler ve bireysel vakaların özel ihtiyaçları ile kapsamlı bir şekilde araştırılması gerekmektedir. Sözleşmenin feshi, ülkedeki ilgili kanunların emredici hükmünde olmalıdır.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...