Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Cardano NFT Mayıs Ayında da Sıçramaya Devam Ediyor!

Paylaş

Metaverse ve NFT sektörüne katılım her geçen gün artış gösteriyor. Tüm NFT ve metaverse haberleri için NFXHaber’i takip etmeyi unutmayın. 23 Mart’ta Input Output HK’de ekosistem büyüme başkanı Morgan Schofield, Cardano’nun akıllı sözleşmeler platformunun dört milyon NFT’ye ev sahipliği yaptığını bildirdi. Ayrıca “4.000.000’inci Cardano NFT 50.000 farklı para basma politikasıyla basıldığını belirtti. ” Charles Hoskinson, bu tweet’ten alıntılayarak, “Cardano’da binlerce varlığı ve DApp’leri öngördüğümü hatırlıyor musunuz? Pekala, yanılmışım. Artık milyonlarca yerel varlık yayınlandı ve DApp’ler artık yüzlerce SlowAndSteady’de.” Bu fark, Morgan Schofield’ın 23 Mart’taki tweet’inden bu yana 800.000’den fazla yerel varlığın yayınlandığını göstermekte.

Cardano NFT: Ağ İstatistikleri

Cardano blok zinciri, özel belirteçleri yerel olarak oluşturabilmekte. Hatta bunlarla etkileşime girebilmekte ve silebilmekte. Yerel, kullanıcıların akıllı sözleşmeler kullanmak zorunda kalmadan kutudan çıkar çıkmaz bu özel varlıklarla etkileşime girebileceğini belirtir. Ayrıca Cardano NFT’nin, teknolojik açıdan yerel varlıklarla aynıdır. Ancak, tutar veya değer, ad ve benzersiz bir ilke kimliği gibi başka özelliklere sahipse yerel bir varlık Cardano NFT olabilir. NFT’ler Cardano düğümü kullanılarak üretilebilmekte. Hatta bu nedenle yerel varlıklardır. Bununla birlikte, milyonlarca değiştirilebilir tokendan oluşabilen değiştirilebilir yerel varlıkların aksine bir NFT, devredilemeyen veya yok edilemeyen tek bir yerel varlıktır ve blok zincirinde sonsuza kadar var olur. Değiştirilemez tarafı ise buradan meydana gelmekte. Bu bile aslında NFT sektörünün görece daha güvenli olduğuna bir işaret olabilmekte.

Cardano NFT projelerinin sayısı artıyor

Geçtiğimiz hafta IOHK, Cardano ağındaki toplam NFT projesi sayısını 5.549 olarak verdi. Şu anda bu sayı, 107 proje artışını temsil eden 5.656’ya yükseldi. Maddi olmayan sanat eserleri ve projelerin sayısındaki artış, Cardano ağının büyümesiyle bağlantılı. Cardano NFT satışları Nisan ayında 27 milyon dolara ulaştı. ADA, yayınlandığı sırada %1,64 düşüşle 0,52 dolardan işlem gördü. Her ne kadar bilindik markalar olursa olsun yatırımlarınızı yaparken detaylı araştırmayı ihmal etmeyin. Son olarak tüm piyasayı ve aldığınız ürünün geleceğini değerlendirmek sizi büyük zararlardan kurtarabilmekte. 2022 yılında birçok büyük marka yatırımcılarına ciddi zararlar ettirdi.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...