Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Binance Labs, Dört Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı!

Paylaş

Pazar hacmine göre dünyanın en büyük merkezi borsası olan Binance, blogunda risk sermayesi kolu Binance Labs tarafından yapılan Ultimate Champions fantezi spor uygulamasına dört milyon dolarlık yatırım yaptığını açıkladı. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Ultimate Champions Polygon’dan BNB Zincirine Geçecek

Fantezi spor uygulaması Ultimate Champions, Polygon’dan Binance’in kendi Layer-1 blok zinciri olan BNB Chain’e geçişine yardımcı olmak için Binance Labs’tan 4 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Ultimate Champions bu parayı yeni oyunlar geliştirmek, kullanıcı tabanını büyütmek ve yeni ortaklıklar kurmak için kullanacaktır.

Ultimate Champions oyuncuların, oyuncu kartları NFT’leri toplayabileceği, takas edebileceği ve sahip olabileceği bir platformdur. Ayrıca resmi lisanslı dijital kartları görüntülemek için NFT’leri kullanan, oynaması ücretsiz, çok ligli bir uygulamadır. Uygulama, oyuncuların en sevdikleri spor takımlarıyla olan katılımlarını artırabilmektedir. Bununla birlikte özel oyun içi teşvikler kazanabilecekleri BNB Zinciri içindeki Binance Taraftar Token Platformunda dağıtılacaktır.

Projenin Temel Yönleri

Oyun platformu yalnızca beta modunda mevcuttur. Ancak Ultimate Champions’ın halihazırda Avrupa’daki dokuz büyük ligde 45 futbol kulübüyle ortaklığı bulunmaktadır. Ayrıca şirketin halihazırda EuroLeague ile özel bir ortaklığı olduğundan, proje futbolun ötesine geçmektedir. Şirket, gelecek yıl NFT’lerini ve fantezi lig oyunlarını basketbola genişletmeyi planlıyor. Kurucu Ortak Charlie Guillemot, Binance Lab’in yatırımını takiben Ultimate Champions için sonraki adımlar hakkında yorum yaptı:

“Ultimate Champions’ın amacı, Web3 spor oyunlarını eğlenceli, erişilebilir ve oynaması ücretsiz bir deneyimle daha geniş bir kitleye ulaştırmak.”

Charlie Guillemot, Web3 ekosistemini yenileyip genişletmek adına Binance Labs ile ortaklık yapmaktan mutlu olduklarını belirtti. Ayrıca BNB Zinciri’nin oyunlarını geliştirmek için sağlam bir platform olduğunu belirtti.

Binance Futbol Fever 2022

Bu yatırım, Binance’in spor NFT’leri ve fantezi futbol dünyasına ilk girişi değil. Binance, bu yıl Katar’da oynanacak olan FIFA Dünya Kupası’ndan yararlanarak, kullanıcıların token kazanma şansı için Dünya Kupası futbol maçlarının gidişatı hakkında tahminlerde bulunabilecekleri bir futbol mücadelesi olan “Binance Football Fever 2022″yi başlattı. Sınırlı sayıda NFT’ler ve yıldız oyuncularla toplantılar yaparak projeyi şekillendiriyorlar.

Binance Labs Yatırım Direktörü Alex Odagiu, Binance’in Ultimate Champions’a yaptığı yatırımın merkezinde yer alan Web3 ve spor arasındaki bağlantıya ilişkin amaçları ile uzun vadeli hedefleri hakkında daha fazla bilgi verdi:

“Web3’ün spor kulüpleri, oyuncular ve taraftarlarının çevrimiçi olarak birbirleriyle bağlantı kurma biçimlerine getirdiği muazzam potansiyeli görüyoruz. Hayran etkileşimi için bir araç olarak dijital koleksiyon ürünlerini kullanmanın yanı sıra, Ultimate Champions oyuncu merkezli bir oynanışı ve cüzdansız [sic] işe alım sürecini destekliyor.”

Spor NFT’leri, yaklaşan Dünya Kupası nedeniyle ilgide bir artışa tanık olmaktadır. Ayrıca Ultimate Champions, kendi kart oyununu geliştirmek için finansmanı hızlandıran tek fantezi spor platformu değil. Bu ayın başlarında Portekiz merkezli RealFevr, FEVR Battle Arena’da işlerini hızlandırdı. Bununla birlikte lansmanı hızlandırmak için bir Seri A finansman turunda 10 milyon dolar topladı.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...