Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Binance CEO’sundan Metaverse Açıklaması Geldi!

Paylaş

Geçtiğimiz hafta sonu Binance CEO’sundan Metaverse ile ilgili açıklama geldi. Future Metaverse konuşmasında, Metaverse’in 5 ila 10 yıl içinde ana akım haline geleceğini belirtti. Konuşma etkinliği, VnExpress ve AdTrue tarafından düzenlenen Vietnam Oyun Endüstrisi Forumu 2022 etkinliğinin bir bölümüydü. FPT başkanı Bay Truong Gia Binh de etkinliğe katılanlar arasında. NFXhaber olarak detayları sizin için derledik.

Binance  Metaverse

Binance CEO’sundan Metaverse Yorumu

Vietnam, blok zinciri gibi yeni teknolojiler ve özellikle Metaverse uygulamalarında en fazla potansiyele sahip pazarlardan biridir. Ülkenin şu anda var olan ve iyi performans gösterenlere ek olarak çok sayıda geliştirilmekte olan projesi var. Gelecekte, bugün sosyal medyada yaptığımız gibi, insanların birbirleriyle bağlantı kurabileceği daha merkezi olmayan platformlar olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca bu platformlarda birbirimizle iletişim kurabiliyoruz. Vietnam’da iki gün geçirdikten ve yerel blok zinciri uzmanlarıyla etkileşime girdikten sonra CZ, açıklamalarda bulundu:

Yakın gelecekte, potansiyel ve gelişmiş bir pazar oluşturmaya yardımcı olabilecek birçok projenin olacağına inanıyorum.

Önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde veya en azından önümüzdeki 20 yıl içinde sanal dünyaya pek çok şey eklenecektir.

Binance Yatırımlarına Devam Ediyor

Binance Labs, 500 milyon dolar ile blok zinciri ve Web 3 firmaları için fon oluşturdu. Finansmanın katılımcıları arasında Breyer Capital, Whampoa Group ve DST Global Partners bulunmakta. Web 3 kullanımını yaygınlaştırma amacıyla hayata geçirilen fonun tüm aşamalardaki Web 3 teknolojilerini kapsaması planlanıyor. Bu bağlamda fon, girişimlere tohum öncesi, erken aşama ve geç aşama yatırımlar gerçekleştirecek. Ayrıca birbirinden farklı coğrafyalardaki girişimlerin desteklenmesi hedeflenmektedir.

Binance Labs yöneticisi Ken Li’nin açıklamalarına göre, kurum, tüketici tarafında DeFi, NFT, Metaverse ve oyun sektöründeki yeniliklerin daha çabuk kabul göreceğine inanmakta. Fakat Binance Labs, bu alanların dışında kalan yeniliklere de hazırlıklı olmak istiyor. Yatırımlarını bu kapsamda genişletiyor.

Binance Labs, kurulduğu 2018 yılından bu yana dünya çapında yüzün üstünde projeye yatırım yaptı. Bu projelerin arasında 1inch, Axie Infinity, Polygon ve The Sandbox gibi öne çıkan isimler bulunmakta. Dahası bu girişimlerde altyapı sektöründen Grindery, NuLink Network, FilSwan ve Starton’ta bulunmakta. Ayrıca DeFi sektöründen CODA ve OpenLeverage. Oyun ve Metaverse sektöründen CoralApp, Alterverse Inc, ChapterX ve Gamic Guild bulunmaktadır. Üstelik bu şirketlerin dışında da yatırım yapılan şirketler mevcut.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...