Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

BAYC Akıllı Sözleşme İşlevi Endişeye Neden Oluyor: İşte Nedeni

Paylaş

Metaverse ve NFT sektöründe her gün yeni bir olay yaşanmakta. Yaşanan bu olayların tamamı da piyasaların dengesini değiştirmekte. Bu yüzde tüm NFT ve metaverse haberleri için NFXHaber’i takip etmeyi unutmayın. Birkaç Twitter kullanıcısı endişeye neden olan “şok edici” bir BAYC akıllı sözleşme işlevine dikkat çekti. Görünüşe göre bu işlev, Bored Ape sahiplerinin mint ücreti ödemeden tek bir işlemde 30 maymun basmasına izin veriyor. BAYC akıllı sözleşme işlevi şu anda endişelere neden olan tam olarak nedir? Tüm detayları sizler için derledik.

İlk Olarak, Akıllı Sözleşme Nedir?

Basitçe söylemek gerekirse, akıllı sözleşme, blockchain bir kod parçası olarak depolanan dijital bir sözleşmedir. Belirli önceden belirlenmiş koşullar karşılandığında, sözleşme otomatik olarak yürütülür. Akıllı sözleşmeler, ilgili taraflar arasındaki sözleşmenin şartlarını otomatik olarak yerine getirmek için tasarlanmıştır. Akıllı sözleşmeler dijital ağı içerisinde yaşanmakta. Bu ağ akışında sözleşmeler iki kişi veya toplu bir iş anlaşması olarak uygulanabilmekte.

Ayrıca NFT’ler için, sahiplik özellikleri, işlemler, kimlikler ve daha fazlası gibi bir tokenin tüm bilgileri akıllı bir sözleşmede güvenli bir şekilde saklanır. Ek olarak, çoğu NFT akıllı sözleşmesi, NFT ticareti için bazı kurallar ve koşullar belirler. Bu kimi zaman hazır sözleşmeler üzerinden kimi zamanda koşulları taraflar belirler. NFT dolandırıcılığı için en zor yöntem ise sözleşme dolandırıcılığı.

BAYC Akıllı Sözleşme Fonksiyonu Hakkında

6 Haziran’da, foobar adıyla anılan bir DeFi-NFT geliştiricisi, BAYC akıllı sözleşme işleviyle ilgili endişelerini dile getirdi.

Her zaman sonsuz sayıda yeni OG BoredApeYC basabilen tek bir özel anahtar var.

Peki, bu tam olarak neden sorunlu?

Foobar’ın yaptığı açıklama şu sözlere yer verilmekte:

Token sözleşme sahibi (multisig değil, kişisel bir cüzdan) saldırıya uğrarsa veya phishing olursa, binlerce yeni canı sıkılmış maymunun basıldığını ve piyasaya sürüldüğünü görebilirsiniz.

Ne yazık ki, kullanıcılar bu BAYC akıllı sözleşme işlevini ilk kez işaretlemiyor. Aslında, Haziran 2021’de BAYC, “Açıkçası, bu işlevi bir daha asla çağırmayacağız ve önümüzdeki bir veya iki gün içinde mülkiyeti iptal etmeyi planlıyoruz” yanıtını verdi. Sosyal medya üzerinden tartışmalar giderek büyümekte. Bu tartışmaların son bulması için olayın açıklığa kavuşması ise şart gibi durmakta. Bu sayede NFT piyasasının güven ortamı tekrar eski haline gelebilmekte. Fakat yatırımcıların sürekli dolandırılma riski altında olması projeye olan güveni sarsmaya devam edecektir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...