Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Balmain NFT Projesi için MintNFT ile Ortaklık Duyurusu Yaptı!

Paylaş

Fransız moda devi Balmain NFT projesi için MintNFT ile büyük bir ortaklığa giriyor. Ortaklık, dün Balmain’in New York’taki amiral mağazasının açılışında duyuruldu. Açılış, MintNFT kurucu ortağı ve Balmain yaratıcı yönetmeninin katılımıyla duyuruldu. Aslında, Balmain, ortaklık ile Web3’e artan ilgisinin bir parçası olarak MintNFT ile yeni bir proje başlatacak. NFXhaber olarak, sizin için derledik.

Balmain NFT koleksiyonu için MintNFT ile ortaklık kurdu

Balmain NFT projesi “Non-Fungible Thread” adıyla piyasada yerini alacak. Özünde, bu NFT, Balmain’in uzun vadeli ortağı MintNFT’nin ortaklaşa metaverse yolculuğuna işaret ediyor. Yani bu NFT zamanla gelişecek ve Balmain ürünlerinin gelecekteki kutlamalarında önemli bir faktör haline gelecek. NFT’nin, Balmain influencer’larının ailesi olan ‘Balmain Ordusu’na üye olma gibi avantajları da içereceğini belirtelim.

Balmain NFT’lerinin bir diğer önemli noktası ise moda devinin temsil ettiği değerleri ifade edecek olmasıdır. 1945 yılında kurulan ikonik bir marka olarak Balmain, tarihiyle müşterileri çekiyor. Ayrıca firma, tasarımlarının hepsinin birleşik bir vizyonla uyumlu “uzun, kesintisiz tek bir ipliğin” parçası olduğunu söylüyor. Balmain Kreatif Direktörü Olivier Rousteing, “Non-Fungible Thread” koleksiyonu hakkında konuştu:

“Bir ipliği korumak modanın anahtarıdır. Bir moda tasarımcısının denetlediği her koleksiyon, farklı bir estetik geliştirme amacıyla, tek bir iplikle birbirine bağlanmalıdır.”

Proje, Ripple Blockchain’in (XRPL) ilk moda NFT’leri olarak yerini alacak

Moda endüstrisi bir bütün olarak NFT’ler söz konusu olduğunda çok ileri görüşlü oldu. Balmain, 2021’de birkaç farklı NFT giyim ürünü piyasa çıkardı. Bunun yanında, Web3 ile aylardır denemeler yapıyordu. Bu, Balmain’in MintNFT ile ilk çalışması da değil. Ocak ayında MintNFT, bir Barbie ve Balmain NFT kampanyasına imza attı. Bu projede MintNFT, Balmain ve küresel oyuncak markası Mattel ile birlikte çalıştı. Nitekim, Barbie ve Balmain’in ortak çalışması, MintNFT’deki ilk NFT satışıydı.

Bilmeyenler için MintNFT yeni bir NFT pazarıdır. Şirket, özellikle NFT satın alma sürecini basit ve güvenli hale getirmeye odaklanıyor. Ayrıca şirket, büyük markalara IP’lerini güvenli bir şekilde NFT’lere getirmelerine yardımcı olmak için çalışıyor. MintNFT, Ripple, Dapper Labs, Alumni Ventures Group ve SparkLabs gibi Web3’teki büyük şirketlerden ve yatırımcılardan 5 milyon dolara yakın fon toplamayı başardı.

Bunun yanında, Balmain NFT projesi için, Blockchain partneri olarak Ripple’ı seçti. Balmain’in çevreyi koruma konusundaki hassasiyeti bu seçimde etkili oldu. Bu hassasiyet göz önüne alındığında, Ripple’ın karbon nötr hale gelen ilk büyük blok zinciri olan XRP Ledger’ı doğal bir seçimdi. Çevre dostu protokolünün yanı sıra Ripple, işlemleri anında hallederek kullanıcı deneyimini büyük ölçüde geliştiriyor. Sonuç olarak, Balmain ve MintNFT iş birliği, XRPL’deki ilk moda NFT’ler olacak. Balmain CEO’su Jean-Jacques Guével, Ripple ile ortaklık konusunda şunları söyledi:

“Gerçekten yenilikçi bir Web3 stratejisi geliştirmek için MINTNFT ve Ripple’dan daha iyi ortakları düşünmek zor olurdu. Metaverse’de Balmain’in alanını yaratmak için onlarla yakın bir şekilde çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Bunun yanında, gelecekte bir dizi benzersiz ve heyecan verici proje üzerinde çalışmayı da hedefliyoruz.”

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...