Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Axie Infinity Oynarken Para Kazanma Rehberi

Paylaş

Vietnam’da bir teknoloji şirketi olan Blockchain ile oyunlar konusunda uzmanlaşan Sky Mavis 2018’de piyasaya çıktı. Bunun ardından şirket, popüler Axie Infinity Metaverse’yi piyasaya sürdü. Bu, oyuncular için Metaverse’de dijital bir evcil hayvan topluluğu yarattığınız bir oyna-kazan (P2E) oyunudur. Buna göre Axie Infinity’deki oyuncular, evcil hayvanlarını (Axies) savaştırır, geliştirir ve ticaret için kullanır. Oyuncular, bu yöntemlerle oyun oynayarak para kazanabilmektedir.

Pokemon’dan ilham alan bu oyun, Axies adı verilen sevimli evcil hayvanları içerir. Bir sonraki savaşınız için seçebileceğiniz 9 Axie sınıfı zaten var. Bu sınıflar Su, Kuş, Canavar, Böcek, Alacakaranlık, Şafak, Bitki, Makine ve Sürüngendir. Peki Axie Infinity nasıl oynanıyor? Axie oynayarak nasıl para kazanılıyor? NFXhaber olarak, bu soruların yanıtlarını sizin için derledik.

Axie Infinity nasıl oynanır?

İnkâr edilemez bir şekilde, Axie Infinity’nin popülaritesi oldukça yüksektir. Oyun, dört yıldır Metaverse dünyasının içinde, her yaştan oyuncunun gözdesi olmaya devam ediyor. Brezilya, Tayland, ABD ve Venezuela gibi ülkelerde oldukça ünlüdür. Ancak, Axie Infinity’nin en popüler olduğu ülke, hiç şüphesiz Filipinler’dir.

Axie Infinity oyununun nasıl oynanacağını öğrenmenin en iyi yollarından biri, çeşitli oyuncular tarafından yayınlanan videoları izlemektir. Bu videoları izleyerek, oyunu gerçek zamanlı olarak oynuyor gibi hissedeceksiniz. Ancak bu sorunun yanıtını bu makalede de bulmanız mümkün. Oyunu kendi başınıza oynamaya başlayabilmeniz için gereken temel bilgileri, sizin için derledik. Özellikle Axie Infinity oynayarak para kazanmak istiyorsanız, bunları bilmeniz önemlidir.

  • Axie nedir? Bunlar, savaşta savaşmak için kullanabileceğiniz fantastik evcil hayvanlardır. Bunlar da en iyi şekilde yararlanmak için toplanıyor ve büyütülüyor. Ayrıca Axie’ler, farklı sınıflara ve statlara sahiptir.
  • Axie Sınıfları nelerdir? Daha önce bahsedildiği gibi, dokuz adet Axie sınıfı vardır. Her sınıfın farklı güçlü ve zayıf yönleri olduğunu bilmek önemlidir. Buna göre Bitki, Alacakaranlık, Sürüngen, Böcek, Canavar, Makine, Şafak, Kuş ve Aqua’nın özellikleri takımdaki rollerine göre belirlenmektedir.
  • Stat’lar nelerdir? Bir Axie’nin sahip olması gereken dört stat özelliği vardır. Bunlar hız, beceri, moral ve sağlıktır. Seçtiğiniz Axie’yi arenada savaştırıp savaştırmayacağınızı öğrenmek için, bu istatistiklere dikkat etmelisiniz.
  • Vücut parçaları ne işe yarar? Her Axie’nin kulaklar, gözler, ağız, boynuz, kuyruk ve sırt olmak üzere altı vücut parçası vardır. Bu vücut parçaları, Axie’nizin temel ve ek istatistiklerine katkıda bulunmaktadır.
  • Axie yetenekleri nedir? Axie’in savaş sırasında uygulayabileceği dört farklı yeteneği vardır. Bu yetenek setleri, platformun Axie World bölümünde, 132 yetenek/kart ile temsil edilmektedir. Ayrıca, Axie World aracılığıyla bu setleri kontrol edilebilmektedir.

Axie Infinity ile nasıl para kazanılır?

Oyuncular, Axie Infinity gibi sanal oyunların keyfini çıkarmak için saatler harcar. Ancak, oyuncuların Axie’yi oynamasının tek nedeni bu değil. Onlar, gelir elde etmek için de vakitlerini harcıyor. Peki oyunu oynarken para kazanmanın yolları nelerdir? Makalenin devamında bu yolları açıkladık. Okumaya devam edin.

Axie üret ve sat

Oyuncular, Axie Infinity’nin içerisinde Axie üreterek ve satarak para kazanabilmektedir. Axie’ler, iki safkan Axie’nin birleştirilmesi ile üretilmektedir. Bunun sonucunda bir yumurta ortaya çıkar. Buna göre oyuncu, yumurtayı beş gün sonra yetişkin bir Axie’ye dönüştürür. Bu yeni yetiştirilen Axie, sahip oldukları beceri ve niteliklere göre değişen bir fiyata satılabilmektedir.

Axie Infinity yöneticisi olun

Metaverse’de para kazanmanın en yaygın yolu bir Axie Yöneticisi olmaktır. Oyunda, bir hesaba sahip olmak için büyük miktarda para gerekmektedir. Bu nedenle, herkes Axie Infinity oyununa giriş yapamamaktadır. Bu oyunda sadece başlangıç ​​tutarını karşılayabilen oyuncular yönetici olabilmektedir. Bu yöneticiler, farklı türlerde Axie evcil hayvanlarını edinebilmektedir. Ayrıca, oyunu kendi adlarına oynayacak bilgili oyuncuları, işe alma yeteneğine de sahiptirler.

Axie Scholar olun

Scholar, oyunu Axie yöneticisi adına oynayan kullanıcıları ifade eder. Scholar’ın platformdaki oyunları kazanırken elde ettiği SLP token, yönetici ile belirli bir yüzdeyle paylaştırılmaktadır. Bununla birlikte Scholar’ların sorumluluğu sadece oynanan oyunları kazanmaktır. Axie’leri yetiştirmek ve satmak ise, yöneticilerin sorumluluğundadır.

Varlıklarınızı stake edin

Axie Infinity yatırımı yaptığınızda, Blockchain ve kripto para alanına giriş yapmış olursunuz. Kripto para aleminde yatırım yöntemlerinden biri staking’dir. Buna göre kullanıcılar, varlıklarını belirli bir vade ile platforma kilitler ve vade sonunda faiz kazancı elde eder. Axie ve SLP tokenlerinizi de bu şekilde kilitleyerek, ek gelir elde etmeniz mümkündür.

Lunacia arsalarına yatırım yapın

Axie Infinity yaygınlaştıkça, kendisine yatırım yapan oyuncu sayısı da gittikçe artmaktadır. Bu, geliştiricilerin Lunacia Land Plots oyun içi dünyasını oluşturmasını sağladı. Lunacia Land Plots, Axie Infinity’nin özelliklerinden biridir. Buna göre Land Plots, oyun içi arsaları ifade etmektedir. Oyunu oynayan herkes, bu NFT biçimindeki arsalara yatırım yapabilmektedir. Bununla birlikte, arsalar özelleştirilebilen bir açıktır. Böylece yatırımcılar, arsaları karlı kaynaklar üretmek, mağazalara ev sahipliği yapmak, zindanlar için erişim noktaları oluşturmak ve canavarlarla savaşmak için kullanabilmektedir. Ayrıca bu araziler, gerçek dünyada olduğu gibi kiralanabilmekte ve satılabilmektedir. Bunun yanında özellik, henüz çok yenidir ve potansiyeli yüksek görülmektedir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...