Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Avrupa Metaverse Teknolojisinde ABD ve Çin’i Yakalamak İstiyor!

Paylaş

Avrupa Komisyonu, gelecek yıl Metaverse gibi sanal dünyalar üzerine girişim konusunda ilerleyeceklerini açıkladı. Bunun için bir niyet mektubu yayınladı. Son birkaç yıldır onlarca şirket Metaverse ile ilgili projeler üzerinde çalışmaktadır. VR gözlüklerinden AI tarafından oluşturulan 3D ortamlara kadar hemen hemen her şeye tanık olduk. Metaverse şirketleri çeşitli olsa da ortak bir noktaları bulunmaktadır. Bu şirketlerin çoğu Amerika Birleşik Devletleri veya Çin’de bulunmaktadır. Piyasa değeri açısından, en iyi Metaverse firmalarının tümü Amerika menşeilidir. Bunlara birkaç örnek olarak, Meta, Google, Microsoft ve NVIDIA gösterilebilmektedir. NFXhaber olarak, Avrupa Komisyonunun Metaverse mektubunu değerlendirdik.

Avrupa Metaverse Teknolojisini kullanmak istiyor

Avrupa Metaverse Niyet Mektubu!

Avrupa Birliği’nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, AB’nin gelecek yıl için politika önceliklerini belirleyen bir niyet mektubu yayınladı. AB başkanı Ursula von der Leyen, Komisyonun planlarının bir parçası olarak sanal dünyalar üzerine bir girişim ortaya koyacağını doğruladı. Bu oldukça önemlidir bir gelişmedir. Çünkü şimdiye kadar Metaverse, Amerikan ve Çin firmalarının hakimiyetinde şekillenmektedir. Avrupa Komisyonu’nun girişimi başarılı olursa, alanını eşitleyebilecektir. Ayrıca Avrupa Metaverse şirketlerine rekabet etme şansı kazandıracaktır.

Niyet mektubu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un bir Avrupa Metaverse inşa etme çağrısının ardından geldi. Macron, AB’nin ABD ve Çin ile rekabet edebilmek için kendi Metaverse’süne ihtiyacı olduğuna inanmaktadır. Macron’a göre, uyruğa bakılmaksızın tüm AB vatandaşlarına açık olacak bir Metaverse yaratılması gerekmektedir. Şu anda, Avrupa Metaverse pazarı, şirketler ve küçük girişimlerle sınırlıdır. Finlandiya’da Varjo ve Estonya’da, fon sağlamada bazı başarılar görmüş Ready Player Me bilinmektedir. Avrupa’da birçok girişim yatırım çekememesiyle beraber kapandı.

Avrupa Komisyonu Başarısız Girişimleri Bitirebilir!

Avrupa Komisyonu’nun girişimi bu başarısızlık hikayelerini değiştirmeyi hedeflemektedir. Ayrıca girişim başarılı olursa, bu şirketlerin büyümek ve rekabet etmek için ihtiyaç duydukları finansmanı ve desteği sağlayabilmeleri kolaylaşacaktır. AB’nin dijital müdürü Margarethe Vestager, büyük teknoloji düzenlemesini uygulamak için girişimlerini sürdürmektedir. Düzenleme, Google ve Facebook gibi şirketleri, teknoloji endüstrisinde daha fazla rekabet yaratacak olan tekellerini kırmaya zorlayacaktır. Düzenleme henüz geçmemiş olsa da Avrupa Birliği’nin Avrupa teknoloji şirketleri için oyun alanını düzleştirme konusunda ciddi olduğu görünmektedir.

AB’nin Metaverse’e olan ani ilgisi merak konusu yaratmaktadır. Komisyon istediğini alırsa, Avrupa Metaverse şirketlerini vergilendirebilecektir. Ayrıca Metaverse’te elde edilen gelirden pay alabilecektir. Metaverse’ün ekonomik aktivitede trilyonlarca dolar üretmesi beklenmektedir. Bu nedenle, AB için büyük bir gelir kaynağı sağlayabilir.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...