Created by potrace 1.15, written by Peter Selinger 2001-2017

Avrupa Birliği’nden Küresel Metaverse Girişimi! Düzenlemeler Yolda!

Paylaş

Avrupa Birliği (AB), 2023’te Metaverse dünyasında meydana gelen tüm faaliyetler ve etkileşimleri ele almak için bir girişim sunacağını açıkladı. Avrupa Komisyonu Başkanı Der Leyen, Avrupa’nın Metaverse için kurallarını ve beklentilerini netleştirecek girişimler sunulacağını belirtti. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

AB Metaverse

Avrupa Birliği Metaverse Düzenleme Projesini Tanıtacak!

Dünyanın birçok ülkesi, halihazırda Metaverse’te gerçekleşmekte olan faaliyetleri desteklemek için düzenleyici çerçevelerini ve altyapısını entegre etme ve uyarlama sürecinden geçmektedir. Avrupa Birliği’nde bu süreçleri yakından takip ediyordu. Ayrıca yakın zamanda Avrupa’nın ‘Metaverse’te gelişmesine’ olanak sağlamak için birlik çapında bir girişim duyurdu.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen tarafından ‘anahtar’ olarak nitelendirilen girişim, son birliğin durumu niyet mektubunun ‘dijital çağa uygun bir Avrupa’ olarak adlandırdığı sekmenin bir parçasıdır. Von Der Leyen, dijital düzenleme stratejilerinin bir parçası olarak Metaverse gibi yeni dijital fırsatlara ve trendlere bakmaya devam edeceklerini belirtti. Komisyon bu girişimi, Metaverse’te halihazırda gerçekleşmekte olan farklı faaliyetleri dikkate alarak 2023’te gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

Avrupa Birliği’nin iç pazarından sorumlu Thierry Breton, komisyonun bu girişimi hazırlamak için nasıl odaklanacağını açıkladı. Açıklamasında, ‘organizasyon algılanan sorunları ele alacaktır. Bunun için çeşitli yapılar önerecektir. Ayrıca standartlar geliştirmek ve farklı Metaverse’ler arasında birlikte çalışabilirliği artırmak için belirli bir kurum oluşturacaktır. Özel Metaverse’ler, birlikte çalışabilirlik standartlarına dayalı olarak geliştirilmelidir. Ayrıca hiçbir özel oyuncu, genel meydanın anahtarını elinde tutmamalıdır. Yeni bir Vahşi Batı’ya veya yeni özel tekellere tanık olmamalıyız’ dedi.

Yazılım, ara katman yazılımı, diğer platformlar ve 5G dahil olmak üzere Metaverse’ün dayandığı teknolojilerin grup sağlayıcıları için sistemi yapılandırmak gerekmektedir. Bunun için bu teknolojilerdeki kilit paydaşları gruplandırmayı amaçlayan bir kurum olan AR Endüstriyel Koalisyonu başlatılmıştır. Ayrıca Breton, kurumun Metaverse’ünü geliştirmek için altyapı ile ilgili ihtiyaçları tam olarak belirlemesi gerektiğini açıkladı. Bunun içinde Breton, ‘hacimli veriyi taşımak için ihtiyaç duyduğumuz altyapının vizyonu önemlidir. Bu kapsamda iş modeli ile Metaverse’lerde gerçekleşecek anlık ve sürekli etkileşimler hakkında araştırma yapıyoruz. Bunun için kapsamlı bir yansıma ve istişare başlatacağız’ dedi. Son olarak geçtiğimiz gün bildirdiğimiz üzere, Avrupa Birliği dolandırıcılıkla mücadele etmek istiyor. Bu kapsamda AB, Blockchain teknolojilerini ve NFT’leri kullanarak dolandırıcılıkla mücadele için bir proje sunmuştur.

Benzer Yazılar

OpenSea Studio: Sanatçılar İçin NFT Koleksiyonu Oluşturma ve Tanıtma Platformu

OpenSea, 3 Ekim tarihinde yeni bir özelliği olan OpenSea...

Pudgy Penguins: Walmart İşbirliği ile NFT Projesi Rekor Kırıyor

NFT Projesi Pudgy Penguins, Sadece Bir Duyuruyla Satışlarını Üç...

Eylül Ayının Kazandıran NFT Projeleri: Proje Seçimlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Eylül Ayında Kazandıran NFT Projeleri: Projeleri Seçerken Nelere Dikkat...

NFT Piyasasında Değer Tartışması: Rolling Stone Raporu İle Ortaya Çıkan Gerçekler

Rolling Stone dergisi, NFT'ler hakkında yapılan bir araştırmaya atıfta...

Eski SEC Başkanı John Reed Stark: NFT’ler ve Kripto Paraların Değeri Yok Olacak!

Eski SEC Başkanı John Reed Stark, kötü piyasa koşulları...

Binance NFT, SAND Stake ve Polygon Desteğini Sonlandırma Kararı: NFT Piyasasında Değer Kaybı Devam Ediyor

NFT piyasası gün geçtikçe değer kaybediyor. Olumsuz piyasa koşulları...